Finnair

Finnair, de nationale luchtvaartmaatschappij van Finland, biedt een unieke mix van Noord-Europese efficiëntie en Scandinavisch design. Opgericht in 1923, is het één van de oudste nog opererende luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Met haar hub op Helsinki-Vantaa Airport bedient Finnair meer dan 130 bestemmingen wereldwijd. De airline staat bekend om haar punctualiteit en uitstekende service. Finnair is ook een pionier in duurzame luchtvaart en streeft ernaar om tegen 2045 volledig CO2-neutraal te zijn. Voor vliegfanaten is het interessant om te weten dat Finnair een van de weinige luchtvaartmaatschappijen is die rechtstreekse vluchten van Europa naar Azië via de kortere Noordelijke route aanbiedt.

Vliegtickets & hotels zoeken mei 2024

ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

Vliegen met Finnair

Finnair biedt een uitgebreid netwerk van routes die zowel het Europese als het Aziatische continent bedekken. De airline verbindt Helsinki met iconische steden zoals New York, Tokyo, en Londen. Wat uniek is aan Finnair, is haar gespecialiseerde dienstverlening naar Aziatische bestemmingen, zoals Beijing, Seoul en Singapore, met efficiënte routes via de poolcirkel. Ook heeft Finnair talrijke seizoensgebonden bestemmingen, waaronder zonovergoten plekken zoals Malaga en vakantieoorden in Lapland. Voor avonturiers biedt Finnair routes naar minder bezochte bestemmingen zoals Rovaniemi, de thuisbasis van de Kerstman.

# FinnairInformatie
Website:https://www.finnair.com
Telefoonnummer:0031-208-084793
Email support:info@finnair.com
ICAO code:FIN
Callsign:FINNAIR
Vestigingsland:Finland

Geschiedenis

Finnair heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1923, toen het begon als Aero O/Y met een vloot van één vliegtuig. In de daaropvolgende decennia speelde Finnair een cruciale rol in het verbinden van afgelegen Finse steden met de buitenwereld. De maatschappij was een pionier in het openen van de Noordelijke route naar Azië in de jaren ’80, waardoor snellere reistijden mogelijk werden. Finnair heeft een indrukwekkend veiligheidsrecord en was de eerste Europese luchtvaartmaatschappij die de Airbus A350 in gebruik nam. In haar streven naar innovatie heeft de maatschappij verschillende prijzen gewonnen voor service en duurzaamheid. Klik ook door naar British Airways en Turkish Airlines.

Ruimbagage & Handbagage

Voor wat betreft bagage biedt Finnair verschillende opties aan die variëren naargelang de ticketklasse. In Economy Class is één stuk handbagage van maximaal 8 kg toegestaan, plus een kleine persoonlijke item zoals een handtas. In Business Class is dit verhoogd tot twee stukken handbagage. Ruimbagage kan variëren van 23 kg tot 32 kg afhankelijk van de ticketklasse en frequent flyer-status. Extra bagage kan tegen een vergoeding worden bijgeboekt. Finnair biedt ook speciale tarieven voor sportuitrusting en muziekinstrumenten.


Wat voor soort luchtvaartmaatschappij is dit?

Finnair is een full-service luchtvaartmaatschappij die een breed scala aan diensten aanbiedt van budget tot luxe. De maatschappij heeft een uitstekende reputatie op het gebied van klantenservice en punctualiteit. Hoewel het prijspunt over het algemeen midden tot hoog is, biedt Finnair zowel Economy als Business Class opties met een scala aan extra’s om het reiscomfort te verbeteren. Bekijk de mogelijke vluchten vanaf Luchthaven Groningen.

Hoe kan ik last-minute tickets kopen en inchecken?

Tickets kunnen op verschillende manieren worden gekocht: via de Finnair-website, mobiele app, erkende reisagenten en ticketbalies op de luchthavens. Online inchecken is beschikbaar vanaf 36 uur voor vertrek en kan zowel via de website als via de Finnair-app. Automatische incheckkiosken en balies zijn ook beschikbaar op de luchthavens. Tip: overweeg een vakantie naar Cyprus of Luxemburg.

Hoe wordt de klantenservice beoordeeld?

Finnair biedt diverse kanalen voor klantenservice en ondersteuning, waaronder telefonische diensten, sociale media en live chat op hun website. Het meertalige personeel is deskundig en bereid om te helpen met alle soorten reisgerelateerde vragen. De luchtvaartmaatschappij krijgt over het algemeen goede beoordelingen voor haar klantenservice, vooral op het gebied van efficiëntie en vriendelijkheid.