ITA Airways

ITA Airways, afkorting voor Italia Trasporto Aereo, markeert een nieuw hoofdstuk in de Italiaanse luchtvaartgeschiedenis. Deze maatschappij, die is opgericht in 2021 als opvolger van Alitalia, vertegenwoordigt de Italiaanse renaissance in de lucht. Met een moderne vloot en een vernieuwde focus op klantenservice, heeft ITA Airways snel naam gemaakt in de industrie. De luchtvaartmaatschappij is vooral sterk in het verbinden van Italië met de wereld, met speciale aandacht voor duurzaamheid en innovatie. Voor liefhebbers van luchtvaart en reizigers biedt ITA Airways een verfrissende en stijlvolle reiservaring.

Vliegtickets & hotels zoeken mei 2024

ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

Vliegen met ITA Airways

ITA Airways opereert op een breed scala van bestemmingen, waaronder Europese steden zoals Londen, Parijs, en Madrid, maar ook intercontinentale routes naar New York, Tokyo en São Paulo. Deze verscheidenheid maakt de maatschappij een aantrekkelijke optie voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers. Daarnaast zijn er frequente binnenlandse vluchten, waardoor steden zoals Rome, Milaan, en Napels uitstekend bereikbaar zijn. Voor degenen die het beste van Italië en daarbuiten willen verkennen, is ITA Airways een uitstekende keuze.

# ITA AirwaysInformatie
Website:https://www.ita-airways.com
Telefoonnummer:0031-85208-6740
Email support:venditecambirimborsi@itaspa.com
ICAO code:ITY
Callsign:ITARROW
Vestigingsland:Italie

Geschiedenis

Hoewel ITA Airways technisch een nieuwe speler is, zijn de wortels diep verankerd in de geschiedenis van de Italiaanse luchtvaart. Opgericht als opvolger van Alitalia, heeft ITA Airways de uitdaging aangenomen om een meer efficiënte en klantgerichte luchtvaartmaatschappij te zijn. Sinds de oprichting in 2021 heeft het bedrijf een frisse benadering gekozen door te investeren in nieuwe vliegtuigen en technologieën, met een duidelijke focus op duurzaamheid en klanttevredenheid. Bekijk ook China Airlines en WestJet.

Ruimbagage & Handbagage

Bij ITA Airways staat flexibiliteit centraal als het gaat om bagage. Handbagage mag meestal tot 8 kg wegen met maximale afmetingen van 55x35x25 cm. Voor ruimbagage gelden verschillende limieten, afhankelijk van de klasse en het type ticket. De kosten voor extra bagage kunnen variëren maar worden duidelijk aangegeven tijdens het boekingsproces. Sportuitrusting en muziekinstrumenten zijn ook welkom, zij het tegen een toeslag.


Wat voor soort luchtvaartmaatschappij is dit?

ITA Airways positioneert zich als een full-service luchtvaartmaatschappij die zowel op zakelijke als op recreatieve reizigers mikt. Het biedt een evenwichtige mix van comfort en service, zonder zich uitdrukkelijk als een budget- of luxemaatschappij te profileren. Voor de moderne, kosmopolitische reiziger die op zoek is naar betrouwbaarheid en stijl, is ITA Airways een overwogen keuze. Bekijk de mogelijke vluchten vanaf Luchthaven Brussel Zuid Charleroi.

Hoe kan ik last-minute tickets kopen en inchecken?

Tickets voor ITA Airways kunnen op diverse manieren worden gekocht: via de officiële website, bij erkende reisbureaus, of direct aan de luchthavenbalie. Inchecken kan zowel online als op de luchthaven. Online inchecken is meestal beschikbaar vanaf 48 uur tot een paar uur voor de vlucht, afhankelijk van de bestemming. Tip: overweeg een vakantie naar Verenigde Staten of Oostenrijk.

Hoe wordt de klantenservice beoordeeld?

Klantenservice bij ITA Airways is toegankelijk via verschillende kanalen: telefoon, e-mail, en social media. De maatschappij streeft naar een hoge klanttevredenheid en biedt een snelle en efficiënte service. Hoewel het bedrijf relatief nieuw is, heeft het al positieve beoordelingen gekregen voor zijn klantgerichte aanpak en responsiviteit, wat bijdraagt aan een aangename reiservaring.