Ontdek attractiepark Duinrell en het Tikibad

Duinrell is bekend van het attractiepark, het vakantiepark en het Tikibad. Het ligt in het Duinrell landgoed in Wassenaar, een groot gebied in Zuid-Holland. Onder het motto ‘Duinrell, daar kikker je van op!’ is het al jaren een van de grotere pretparken in Nederland. Er zijn attracties voor iedere leeftijd, zodat jong tot oud het park met plezier kan bezoeken. Er zijn meer dan 40 attracties in Duinrell te vinden, van een speeltuin voor de kleintjes tot spannende achtbanen. De Dragonfly is de langste achtbaan van Duinrell, te vinden tussen de Falcon en Waterspin. Populair zijn de Mad Mill, Monorail, Rodelbaan, Schip Ahoi, de Splash en natuurlijk het Tikibad: het grootste overdekte glijbanen paradijs van de Benelux. Hier vind je o.a. de Cycloon, Blits & Flits en de Moonlight & Starfright. In deze blog lees je alles over leuk attractiepark. Check ook onze blog met de leukste vakantieparken aan de Zuid-Hollandse Kust

ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
booking.com logoGrootste aanbod   Bekijken  
trivago logoVoordelige hotelkamers  Bekijken  
belvilla logoVakantiehuizen huren  Bekijken  
natuurhuisje logoRust & ontspanning  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
center-parcs logoPremium resorts  Bekijken  
roompot logoVoordelige parken  Bekijken  
landal logoZorgeloos genieten  Bekijken  
bungalowspecials logoAlle vakantieparken  Bekijken  

Geschiedenis Duinrell: Van theetuin tot recreatieplek en attractiepark

Het publiek is vanaf 1935 welkom op landgoed Duinrell. Destijds was er niet meer dan wat speeltoestellen in een theetuin. Dit groeide in de beginjaren langzaam. Er kwamen mogelijkheden om te overnachten en er kwamen meer attracties. In 1984 werd het Tikibad gebouwd en opende de Rodelbaan. Een jaar later kwam hier de eerste achtbaan, de Kikkerachtbaan, bij en in 1989 werd er uitgebreid met de zweefmolen Aqua Swing. Het park begon steeds meer vorm te krijgen met attracties zoals de Aquashute (waterglijbaan) en de Splash. De Waterspin en de hangende achtbaan De Batflyer werden ook hierna snel opgeleverd. In 2004 werd wel weer een nieuwe attractie toegevoegd, het kleine schommelschip Schip Ahoi opende toen haar deuren. Na enkele maanden bouwen werd in 2009 de achtbaan Falcon geopend. Dit succes werd in 2012 wederom herhaald toen er weer een nieuwe achtbaan werd gerealiseerd, de Dragonfly opende in dit jaar haar deuren voor de bezoekers van het pretpark. De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan nieuwe attracties en het vernieuwen van het park

De mogelijkheden van Duinrell in 2024

Een dagje Duinrell, daar kikker je van op! Dit is niet voor niks de slogan van het bekende pretpark in Wassenaar. Verscholen achter de bossen en tussen de duinen en het strand ligt het Duinrell landgoed. Een landgoed waar het attractiepark is te vinden, maar ook het Tikibad, de duingalows van het vakantiepark en de camping waar je kan komen glamperen. Kom je met een grote groep dan kan je verblijven in het Duinhostel, speciaal geschikt voor grote gezelschappen. Het is mogelijk om een dagje naar het attractiepark te gaan of dit te combineren met een bezoek aan het Tikibad. De mogelijkheid bestaat tevens om er een vakantie voor langere tijd van te maken, voor de kinderen is het immers om het attractiepark in de achtertuin te hebben. Dagenlang plezier van alle attracties en de glijbanen. Hieronder vind je onze persoonlijke top 10 attracties.

 1. Tikibad – Dit is niet zomaar een attractie; het is een van de grootste overdekte waterparken van de Benelux. Met tal van glijbanen en waterattracties is het een favoriet voor zowel jong als oud.
 2. Rick’s Avonturen Burcht – Een speelkasteel waar kinderen kunnen klimmen, glijden en ontdekken. Ideaal voor de jongere bezoekers.
 3. De Kikkerachtbaan – Een familievriendelijke achtbaan die je door bochten en over heuvels stuurt, perfect voor de jongere sensatiezoekers.
 4. Aqua Swing – Een zwaaiende zweefmolen die je hoog de lucht in tilt, waardoor je een geweldig uitzicht hebt over het park.
 5. Wild Wings – Een unieke vliegattractie waarbij je zelf kunt bepalen hoeveel je draait en zwiert.
 6. Rodelbaan – Beleef de sensatie van rodelen zonder sneeuw! Een leuke glij-ervaring waarbij je zelf kunt bepalen hoe snel je gaat.
 7. Dragonfly – Een spannende achtbaan die snelheid combineert met scherpe bochten en verrassende drops.
 8. Mad Mill – Een uitdaging voor de echte durfal. Deze attractie neemt je mee naar grote hoogtes en laat je de wereld op z’n kop zien!
 9. Waterspin – Hierbij neem je plaats in een van de armen van een gigantische spin en draai je rond terwijl je heen en weer wordt geslingerd. Een echte buik-kriebel-ervaring!
 10. De Locomotion – Een rustige monorail die je een vogelvlucht biedt over Duinrell en je de kans geeft om het park van bovenaf te zien.

Overnachten bij Duinrell

Duinrell biedt niet alleen een dag vol plezier en avontuur, maar ook verschillende overnachtingsmogelijkheden zodat je langer van het park en de omgeving kunt genieten. Hier zijn de drie voornaamste overnachtingsmogelijkheden:

 1. Duingalows: De Duingalows zijn comfortabele vakantiehuisjes verspreid over het vakantiepark van Duinrell. Door in een Duingalow te verblijven, krijg je onbeperkte toegang tot het attractiepark gedurende je hele verblijf en kun je op bepaalde tijden gratis gebruik maken van het Tikibad. Ze zijn beschikbaar in verschillende groottes en comfortniveaus, waardoor er voor elk wat wils is. Bovendien zijn ze van alle gemakken voorzien, waardoor je je echt thuis voelt.
 2. Glamping: Glamping, een samenvoeging van ‘glamorous’ en ‘camping’, biedt een meer luxe kampeerervaring. Bij Duinrell kun je kiezen voor luxe lodgetenten die volledig zijn ingericht met echte bedden, een keuken, en vaak een eigen toilet. Het biedt het gevoel van kamperen, maar met het comfort en de luxe van een vakantiehuisje. Het is een unieke ervaring die het beste van beide werelden combineert.
 3. Camping: Duinrell biedt ook traditionele kampeerplekken aan voor tenten, caravans en campers. Voor de echte natuur- en kampeerliefhebbers is de camping de ideale plek om te verblijven. De campingplaatsen liggen midden in de natuur en bieden basisvoorzieningen zoals elektriciteit en sanitaire voorzieningen. Daarnaast geeft het je de vrijheid om je eigen kampeerervaring te creëren, of je nu met een tent, caravan of camper komt.

Ongeacht je keuze, door te overnachten bij Duinrell kun je volop genieten van het park, het Tikibad en de prachtige natuurlijke omgeving van Wassenaar. Het biedt een perfecte uitvalsbasis voor zowel avontuur als ontspanning. In de buurt van het recreatiepark zijn natuurlijk ook voldoende hotels te vinden. Hiervoor moet je echter wel iets verder rijden.


Wat is het Tikibad?

Het Tikibad is een van de grootste overdekte waterparken van de Benelux, gelegen in Duinrell, Wassenaar. Met meer dan 16 unieke glijbanen, variërend van snelle afdalingen tot rustige familieglijbanen, biedt het waterplezier voor iedereen. Naast glijbanen is er een golfslagbad, een lazy river en kinderzones. De exotische decoratie met tropische elementen zorgt voor een uitbundige sfeer, waardoor bezoekers zich in een tropisch paradijs wanen.

Wat kan ik verwachten van het Duinrell attractiepark?

Duinrell is een veelzijdig attractiepark in Wassenaar, Nederland. Bezoekers worden getrakteerd op een combinatie van spannende achtbanen, waterattracties, draaimolens en themagebieden. Het park is genesteld in een groene omgeving en biedt ook rustigere attracties zoals een sprookjesbos en een monorail. Uniek voor Duinrell is de nabijheid van het Tikibad, waardoor bezoekers zowel droge als natte avonturen kunnen beleven.

Voor welke leeftijden is dit pretpark geschikt?

Duinrell is ontworpen voor bezoekers van alle leeftijden. Voor de kleintjes zijn er speciale kinderattracties, speeltuinen en shows. Jonge gezinnen kunnen genieten van familievriendelijke attracties zoals de rodelbaan en het sprookjesbos. Voor de echte thrillseekers zijn er spannendere attracties zoals de Dragonfly achtbaan en de Mad Mill. Ook senioren kunnen genieten van de rustigere attracties en de prachtige omgeving van het park. Het brede aanbod aan activiteiten maakt Duinrell geschikt voor elke leeftijdsgroep.

Hoe zit het met korting op de tickets?

Vroeger werkte men bij Duinrell met tickets voor toegang tot het attractiepark. Hierbij waren enkele attracties inbegrepen, maar moest er ook vaak per attractie extra worden betaald. Deze strategie is tegenwoordig herzien, waardoor er bij tickets voor het park niet extra hoeft te worden betaald voor losse attracties. Tijdens de openingstijden zijn vrijwel alle attracties vrij toegankelijk. Alleen voor de Katapults en het Tikibad hanteert Duinrell nog een meerprijs. Echter zijn er ook vele acties en aanbiedingen voor Duinrell, waarmee korting op de toegang wordt gegeven. Op deze website duinrellkorting.nl vindt u een overzicht van alle deze acties. Bekijk alle mogelijkheden en zoek voor u de voordeligste Duinrell tickets uit. Ook zijn er regelmatig alleen Tikibad tickets met korting te koop, deze worden ook in het overzicht genoemd.