Air Canada

Air Canada is Canada’s grootste en meest prominente luchtvaartmaatschappij, met zijn hoofdkantoor in Montreal. Deze flag carrier is niet alleen een toegangspoort tot de betoverende landschappen van Canada maar biedt ook een springplank naar meer dan 200 bestemmingen wereldwijd. Met een indrukwekkende vloot die varieert van de state-of-the-art Boeing 787 Dreamliner tot de Airbus A320, biedt Air Canada voor elk wat wils. Binnenin de vliegtuigen zorgen diverse reisklassen, van Economy tot Signature Class, voor comfort en luxe. De airline is ook een stichtend lid van Star Alliance, de grootste luchtvaartalliantie ter wereld.

Vliegtickets & hotels zoeken mei 2024

ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

Vliegen met Air Canada

Als reiziger zult u Air Canada’s uitgebreide netwerk van bestemmingen zeer waarderen. De airline vliegt niet alleen naar talloze steden binnen Canada, zoals Vancouver, Toronto en Calgary, maar strekt zijn vleugels uit naar internationale hotspots zoals Londen, Parijs, Tokyo en Sydney. Verken ook minder conventionele bestemmingen als Bogota en Delhi. Met seizoensgebonden routes naar populaire vakantieoorden heeft Air Canada zeker een bestemming voor elk reisavontuur.

# Air CanadaInformatie
Website:https://www.aircanada.com
Telefoonnummer:001-888-247-2262
Email support:info@aircanada.com
ICAO code:ACA
Callsign:AIR CANADA
Vestigingsland:Canada

Geschiedenis

Opgericht in 1937 als Trans-Canada Air Lines, heeft Air Canada een rijke geschiedenis die samensmelt met de groei van de moderne luchtvaart. Het begon met bescheiden mailvluchten en groeide uit tot een internationale speler met meer dan 160 vliegtuigen. De airline was pionier in het gebruik van straalmotoren in passagiersvliegtuigen in Noord-Amerika en speelde een cruciale rol tijdens wereldwijde crises, zoals de evacuatie van burgers in conflicten en natuurrampen. Een duurzaamheidsinitiatief en continue modernisering maken deel uit van Air Canada’s hedendaagse missie. Lees ook verder over Singapore Airlines en Eurowings.

Ruimbagage & Handbagage

Uw bagage is in goede handen bij Air Canada. Handbagage mag doorgaans niet groter zijn dan 55x40x23 cm en niet zwaarder dan 10 kg. Voor ruimbagage gelden variërende tarieven en gewichtslimieten, meestal maximaal 23 kg per stuk. Exclusieve tariefopties, zoals flexibele bagageregelingen voor frequente reizigers en leden van hun loyaliteitsprogramma, Aeroplan, zijn beschikbaar. Vergeet niet dat sportuitrusting en muziekinstrumenten speciale regels hebben.


Wat voor soort luchtvaartmaatschappij is dit?

Air Canada positioneert zich als een full-service luchtvaartmaatschappij, die een reeks van budgetvriendelijke tot luxueuze reisopties biedt. Hoewel het geen budgetmaatschappij is, biedt het wel concurrerende tarieven. De premium services, zoals de Signature Class en een bekroond inflight-entertainmentsysteem, neigen naar het luxe segment van de luchtvaartmarkt. Bekijk de mogelijke vluchten vanaf Luchthaven Rotterdam.

Hoe kan ik last-minute tickets kopen en inchecken?

Tickets kunnen gemakkelijk online worden gekocht via de Air Canada-website of app, bij reisbureaus of rechtstreeks bij de luchthaventerminals. Inchecken kan zowel online als via kiosken op de luchthaven. Mobiele instapkaarten en papieren versies zijn beide beschikbaar, waardoor het incheckproces soepel en aanpasbaar is aan uw behoeften. Tip: overweeg een vakantie naar Duitsland of Mauritius.

Hoe wordt de klantenservice beoordeeld?

Air Canada biedt meerdere kanalen voor klantenservice, waaronder telefoon, e-mail en sociale media. Daarnaast beschikken ze over een 24/7 helpdesk. De maatschappij wordt doorgaans goed beoordeeld voor zijn klantenservice, vooral dankzij de meertalige ondersteuning en responsieve service. Het Aeroplan-loyaliteitsprogramma biedt een extra laag van gepersonaliseerde diensten.