Air Moldova

Air Moldova, de nationale luchtvaartmaatschappij van Moldavië, biedt passagiers een opvallende mix van Oost-Europese charme en modern luchtvaartcomfort. Opgericht in 1983, opereert het vanuit de Moldavische hoofdstad Chisinau. Met een vloot die voornamelijk uit Airbus- en Embraer-toestellen bestaat, zet de maatschappij in op kwaliteit en veiligheid. Frequente reizigers kunnen profiteren van het loyaliteitsprogramma “Air Moldova Club,” dat verschillende voordelen en kortingen biedt. Luchtvaartenthousiasten zullen ook de punctualiteit en het streven naar klanttevredenheid van deze airline waarderen.

Vliegtickets & hotels zoeken mei 2024

ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

Vliegen met Air Moldova

Met een netwerk dat zich uitstrekt van Europese hotspots zoals Londen, Parijs en Rome tot aan minder bekende juweeltjes als Odessa en Sint-Petersburg, biedt Air Moldova een gevarieerd palet van bestemmingen. Het is de perfecte keuze voor de ontdekkingsreiziger die zowel de Europese flair als de Oost-Europese mystiek wil ervaren. Seizoensgebonden vluchten naar vakantieoorden zoals Antalya en Heraklion maken het aanbod compleet.

# Air MoldovaInformatie
Website:https://www.airmoldova.md
Telefoonnummer:022-830-830
Email support:booking@airmoldova.md
ICAO code:MLD
Callsign:AIR MOLDOVA
Vestigingsland:Moldavië

Geschiedenis

De geschiedenis van Air Moldova begon in het Sovjettijdperk, maar het bedrijf heeft zich sindsdien getransformeerd om een moderne luchtvaartmaatschappij te worden. De transitie van oudere Tupolev-vliegtuigen naar een meer moderne Airbus- en Embraer-vloot getuigt van de ambitie om te moderniseren. Naast het verbeteren van de veiligheidsstandaarden heeft de maatschappij ook haar dienstenaanbod uitgebreid. De opening van nieuwe routes en samenwerkingsverbanden met andere maatschappijen onderstrepen haar groeiende invloed in de luchtvaartwereld. Klik ook door naar TAP Air Portugal en Iberia Express.

Ruimbagage & Handbagage

Qua bagage hanteert Air Moldova redelijk flexibele regels. Handbagage is beperkt tot één stuk van maximaal 8 kg met een maximale dimensie van 55x40x20 cm. Voor ruimbagage variëren de toegestane gewichten en afmetingen afhankelijk van de gekozen tariefklasse, maar over het algemeen kunnen passagiers 20 tot 32 kg inchecken. Extra bagage kan tegen betaling worden toegevoegd.


Wat voor soort luchtvaartmaatschappij is dit?

Air Moldova kan het beste beschreven worden als een traditionele, full-service luchtvaartmaatschappij. Ze richten zich op het bieden van een compleet dienstenpakket, inclusief maaltijden en drankjes aan boord, in plaats van een strikt budgetmodel. Hoewel niet luxueus, wordt er wel gestreefd naar een comfortabele en plezierige vliegervaring voor de passagiers. Bekijk de mogelijke vluchten vanaf Luchthaven Oostende.

Hoe kan ik last-minute tickets kopen en inchecken?

Tickets voor Air Moldova kunnen zowel online als via geautoriseerde reisagenten worden gekocht. De maatschappij biedt ook de mogelijkheid van mobiel inchecken, naast de traditionele incheckbalies op de luchthaven. Flexibele ticketopties, waaronder wijzigingen en annuleringen, zijn beschikbaar afhankelijk van het gekozen tarief. Tip: overweeg een vakantie naar Macedonië of Sri Lanka.

Hoe wordt de klantenservice beoordeeld?

Klantenservice bij Air Moldova wordt op diverse manieren aangeboden: via telefoon, e-mail en sociale media. Hoewel de algemene beoordeling van de klantenservice varieert, wordt de responsiviteit van het personeel over het algemeen positief beoordeeld. Klachten of problemen worden meestal efficiënt en professioneel afgehandeld, wat bijdraagt aan een algemene positieve vliegervaring.

Plaats een reactie