TAP Air Portugal

TAP Air Portugal is de vlaggenschipmaatschappij van Portugal, gevestigd op de luchthaven van Lissabon. Deze luchtvaartmaatschappij, opgericht in 1945, biedt passagiers een unieke toegangspoort tot Europa via haar knooppunt in Lissabon. TAP staat bekend om haar uitgebreide netwerk naar Brazilië en andere delen van Zuid-Amerika, maar bedient ook veel Europese en Afrikaanse bestemmingen. Met een moderne vloot, waaronder de Airbus A330neo en A321LR, legt TAP de nadruk op comfort en duurzaamheid. De maatschappij is lid van de Star Alliance en biedt frequente reizigers een scala aan voordelen via het Miles&Go-programma.

Vliegtickets & hotels zoeken mei 2024

ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

Vliegen met TAP Air Portugal

Met een uitgebreid netwerk van meer dan 90 bestemmingen biedt TAP Air Portugal reizigers een brede waaier van keuzemogelijkheden. De focus ligt op Zuid-Amerika, met diverse bestemmingen in Brazilië zoals São Paulo en Rio de Janeiro, maar ook andere steden zoals Buenos Aires en Bogotá zijn bereikbaar. In Europa bedient TAP prominente steden als Londen, Parijs, en Rome. Voor de avontuurlijke reiziger biedt TAP ook minder bekende parels zoals Madeira en de Azoren, beide Portugese eilanden in de Atlantische Oceaan.

# TAP Air PortugalInformatie
Website:https://www.flytap.com
Telefoonnummer:0031-20708-0067
Email support:reservas@tap.pt
ICAO code:TAP
Callsign:AIR PORTUGAL
Vestigingsland:Portugal

Geschiedenis

TAP Air Portugal werd opgericht in 1945 als Transportes Aéreos Portugueses. In de beginjaren bestond de vloot uit propellervliegtuigen, maar met de jaren moderniseerde het bedrijf zich door de introductie van straalvliegtuigen. In 2005 werd TAP een volwaardig lid van de Star Alliance, wat haar wereldwijde bereik versterkte. In de afgelopen jaren heeft TAP zich ook toegelegd op duurzaam vliegen, met de introductie van zuinigere vliegtuigen en het gebruik van duurzame brandstoffen. Bekijk ook Jet2.com en Bulgaria Air.

Ruimbagage & Handbagage

Bij TAP Air Portugal wordt de bagageregeling vrij gestructureerd aangeboden. Handbagage mag tot 8 kg wegen en mag niet groter zijn dan 55 x 40 x 20 cm. Ruimbagage varieert afhankelijk van de klasse en het tickettype, maar over het algemeen mogen Economy-passagiers één stuk van maximaal 23 kg meenemen. Tegen extra kosten kunnen extra bagagestukken worden toegevoegd. De maatschappij biedt speciale tarieven voor sportuitrusting en muziekinstrumenten.


Wat voor soort luchtvaartmaatschappij is dit?

TAP Air Portugal kan het best worden omschreven als een full-service, traditionele luchtvaartmaatschappij. Hoewel het geen luxemaatschappij is, biedt het wel een hoog serviceniveau, met een scala aan reisklassen, waaronder Economy, EconomyXtra en Business Class. In Business Class genieten passagiers van flat-bed stoelen, gourmetmaaltijden en een uitgebreid entertainmentaanbod. Bekijk de mogelijke vluchten vanaf Luchthaven Keulen-Bonn.

Hoe kan ik last-minute tickets kopen en inchecken?

Tickets voor TAP Air Portugal kunnen worden gekocht via de officiële website, reisagenten en luchthavenbalies. Online inchecken is mogelijk vanaf 36 uur tot 90 minuten voor vertrek. Er zijn ook self-service kiosken op de meeste luchthavens voor last-minute inchecken. Tip: overweeg een vakantie naar Nederland of Tanzania.

Hoe wordt de klantenservice beoordeeld?

TAP biedt klantenservice via meerdere kanalen, waaronder telefoon, e-mail en sociale media. Er zijn ook speciale balies op de luchthavens voor directe ondersteuning. Klantbeoordelingen zijn over het algemeen positief en richten zich vaak op het vriendelijke personeel en de punctualiteit van de vluchten.