Egyptair

EgyptAir, opgericht in 1932, is de nationale luchtvaartmaatschappij van Egypte en een van de pioniers in de luchtvaartindustrie. Gevestigd op Cairo International Airport, bedient EgyptAir als een belangrijke brug tussen het Oosten en het Westen. Met een moderne vloot van ruim 50 toestellen, waaronder de Boeing 787 Dreamliner en de Airbus A320, biedt EgyptAir een mix van comfort, technologische innovatie en Egyptische gastvrijheid. Als lid van de Star Alliance biedt EgyptAir naadloze verbindingen met partners over de hele wereld, waardoor reizigers uitgebreide keuzes hebben.

Vliegtickets & hotels zoeken mei 2024

ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

Vliegen met Egyptair

EgyptAir vliegt naar meer dan 75 bestemmingen wereldwijd, van Azië tot Noord-Amerika. De luchtvaartmaatschappij heeft sterke routes naar Europese steden zoals Londen, Parijs en Frankfurt, maar ook naar Afrikaanse hotspots zoals Nairobi en Johannesburg. Voor de avontuurlijke reiziger zijn er unieke bestemmingen als Bangkok en Peking. Met een sterke aanwezigheid in het Midden-Oosten, biedt EgyptAir toegang tot steden zoals Dubai, Riyadh en Beiroet.

# EgyptairInformatie
Website:https://www.egyptair.com
Telefoonnummer:0031-20625-6661
Email support:info@egyptair.com
ICAO code:MSR
Callsign:EGYPTAIR
Vestigingsland:Egypte

Geschiedenis

EgyptAir heeft een rijke geschiedenis die begon als een klein bedrijf dat werd opgericht onder de naam Misr Airwork. Na de Tweede Wereldoorlog breidde het bedrijf uit en werd het omgedoopt tot EgyptAir in 1971. Het was de eerste luchtvaartmaatschappij in het Midden-Oosten die de Boeing 777 en de Airbus A320 introduceerde. In 2008 werd EgyptAir lid van de Star Alliance, waardoor de maatschappij haar wereldwijde bereik enorm vergrootte. De afgelopen jaren heeft de maatschappij haar duurzaamheidsinspanningen geïntensiveerd. Klik ook door naar Air Serbia en SunExpress.

Ruimbagage & Handbagage

Als het gaat om bagage, biedt EgyptAir een vrij genereuze toelage. In de Economy Class is één stuk handbagage van maximaal 8 kg en een afmeting van 55 x 35 x 25 cm toegestaan. Voor ruimbagage varieert de limiet van 23 tot 32 kg, afhankelijk van de bestemming en het type ticket. Voor leden van het frequent flyer-programma zijn er extra privileges. De kosten voor extra bagage zijn afhankelijk van de route en kunnen variëren.


Wat voor soort luchtvaartmaatschappij is dit?

EgyptAir valt in de categorie van traditionele, full-service luchtvaartmaatschappijen. Het is geen budgetmaatschappij, maar het biedt concurrerende tarieven zonder in te leveren op service en comfort. Het biedt een scala aan klassen, van Economy tot First Class, elk met zijn eigen reeks voorzieningen en extraatjes, waardoor het geschikt is voor zowel zakelijke reizigers als vakantiegangers. Bekijk de mogelijke vluchten vanaf Luchthaven Düsseldorf.

Hoe kan ik last-minute tickets kopen en inchecken?

Tickets voor EgyptAir kunnen worden gekocht via hun officiële website, geautoriseerde reisbureaus, en mobiele applicatie. Online inchecken is beschikbaar van 48 uur tot 90 minuten voor vertrek. Daarnaast biedt EgyptAir self-service kiosken en traditionele incheckbalies op de luchthavens. Tip: overweeg een vakantie naar Sint Maarten of België.

Hoe wordt de klantenservice beoordeeld?

EgyptAir biedt meerdere kanalen voor klantenservice, waaronder een 24/7 hotline, e-mail, en sociale media platforms. De maatschappij heeft een gemengde reputatie op het gebied van klantenservice, met lof voor haar in-flight services maar soms kritiek op grondservices en reactietijden. Als lid van de Star Alliance heeft het ook toegang tot een wereldwijd netwerk van klantenservicefaciliteiten.