De 6 mooiste snorkelplekken in Calabrië

Calabrië is een perfecte regio om de onderwater in het zuiden van Italië wereld te ontdekken. Snorkelen in Calabrië is met namen goed te doen omdat de kustlijn op veel plekken er ruig is. Dankzij de rotsformaties is er weinig opstuivend zand waardoor het water er veelal kraakhelder is. Vanaf het strand loop je zo de zee in en kan je met je snorkel het onderwater leven ontdekken. Omdat snorkelen in Calabrië zo makkelijk te doen is heb ik in deze blog een aantal van de mooiste snorkel plekken voor je verzameld!

ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

1. Tropea

De badplaats Tropea is één van de beste plaatsen om te snorkelen in Calabrië. Zorg dat je al vroeg bij één van de strandjes bent zodat het nog lekker rustig is. Tropea is een magische badplaats, de gigantisch hoge rotswand staat vlak tegen het strand aan. Bovenop de rotswand heb je een fantastisch uitzicht over de Tyrreense Zee en de stranden zijn er hagelwit.

Juist door deze hoge rotswand loopt de kust redelijk snel af. Je heb geen last van opstuivend zand waardoor het water helder is. Geniet van de vele vissen die hier maar al te nieuwsgierig zijn. De kleine rotsen voor de kust zorgen voor een levendige onderwater wereld.

2. Capo Vaticano

Een andere prachtige plaats aan de Tyrreense Zee is Capo Vaticano. Vanaf het uitzichtpunt heb je een adembenemend uitzicht. Volgens vele is het één van de honderd mooiste stranden ter wereld, en geef ze eens ongelijk! De stranden zijn er wit en niet al te groot, het zeewater is er kraakhelder. Ook hier heb je door de hoge kliffen een snelle afloop het water in waardoor je geen last heb van opstuivend zand als je de zee in gaat.

Huur een bootje om de verborgen baaien te ontdekken. Deze zijn alleen per boot vanaf de zee te bereiken. Het voelt alsof je even helemaal alleen op een tropische verlaten eiland bent. Een oase van rust en je kan er ongestoord snorkelen in Calabrië.

3. San Nicola Arcella

De mooiste en meest bijzondere plek om te snorkelen in San Nicola Arcella is het strand van Arco Magno. Het strandje ligt tussen een aantal hoge rotsen en is enkel te bereiken via een wandelpad. In ze Italiaanse vakantieperiode kan je dit strand beter vermijden. Het is er dan ontzettend druk en rustig snorkelen zit er dan niet in. Maar in het voorjaar en buiten de schoolvakantie om is het hier fantastisch! Juist door de ligging tussen de rotsen is het water er kalm en kan je hier een prachtige onderwater wereld ontdekken.

4. Reggio Calabria

Nabij Reggio Calabria kan je niet alleen de oversteek naar Sicilië maken, maar ook hier vindt je prachtige stranden om te snorkelen in Calabrië. Boek hier een overnachting zodat je ook nog wat van de mooie historische stad kan zien. Omdat deze langgerekte historische stad een groot deel van de kust bevat vindt je hier veel stranden. Ze zijn langgerekt en hierdoor vaak ook rustiger dan de kleinere stranden op andere plekken in Calabrië. Vanuit de meeste plekken kan je prima snorkelen en de onderwater wereld ontdekken.

5. Scilla

Vissersdorp Scilla is gelegen in een mooie baai waardoor dit een uitstekende plek is om te snorkelen in Calabrië. Het water is er kraakhelder en je heb er ook nog eens zicht op het Italiaanse eiland Sicilië. Vanwege de kiezelstenen is het een aanrader om een strandbedje te huren. Deze zijn volop te huren, maar in de drukke zomermaanden wil je hier wel vroeg bij zijn.

Vanaf het strand loop je zo met je snorkel het zeewater is. Het strand loopt hier minder snel af dan op plekken als Tropea en Capo Vaticao. Maar dankzij het kiezelstrand heb je ook hier geen last van opstuivend zand in de zee.

Tip: zoek je een lekker rustig resort in Italië? Bekijk dan hier onze blog met de leukste adults-only resorts van Italië.

6. Crotone

Een stuk minder toeristisch is de omgeving van Crotone. Het mooiste strand om te snorkelen hier is Capo Rizzuto. Het strand met zijn kraakheldere water behoort tot een beschermd natuurgebied dat van historische en archeologische belang is. Capo Rizzuto kent verschillende kleine baaien met een levendige onderwater wereld. Het meest bijzondere strand is dat van La Castella. Met het kraakheldere water, de ronde baai en uitzicht op de oude Aragonese vestiging dat vanuit het niet lijkt te verschijnen in het water voor de kust.

Waar ligt Calabrië?

Calabrië is een regio in het zuiden van Italië, gelegen aan de “teen” van de Italiaanse “laars”. Het is omringd door de Tyrrheense Zee aan de westkant en de Ionische Zee aan de oostkant.

Wat maakt Calabrië zo’n geschikte regio om te snorkelen?

Calabrië is een snorkelparadijs dankzij de kristalheldere wateren en rijke onderwaterwereld. Je vindt hier alles van kleurrijke koraalriffen tot fascinerende vissen en scheepswrakken. De diverse zeegezichten maken het ideaal voor zowel beginnende als ervaren snorkelaars.

Waar staat de regio Calabrië verder bekend om?

Naast het snorkelen staat Calabrië bekend om zijn prachtige natuur, zoals het Nationaal Park Aspromonte en het Sila-gebergte. De regio is ook beroemd voor zijn pittige ‘Nduja worst, overheerlijke olijfolie, en authentieke Calabrese keuken. Oh, en laten we de prachtige oude dorpjes en de rijke geschiedenis, beïnvloed door o.a. de Grieken en Romeinen, niet vergeten!

Plaats een reactie