Aegean Airlines

Aegean Airlines, opgericht in 1987, is de grootste luchtvaartmaatschappij van Griekenland. Met haar hoofdkantoor in Athene, biedt Aegean een brug tussen de Griekse eilanden en de wereld. Het moderne vliegtuigpark en de frisse, minimalistische cabine-ervaring weerspiegelen de mediterrane esthetiek. Passagiers kunnen rekenen op een gastvrije bemanning en een scala aan service-opties, van snelle binnenlandse hoppers tot langere Europese routes. Voor luchtvaartliefhebbers en vakantiegangers biedt Aegean Airlines een authentieke Helleense ervaring in de lucht.

Vliegtickets & hotels zoeken mei 2024

ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

Vliegen met Aegean Airlines

Aegean Airlines verbindt de majestueuze eilanden en kosmopolitische steden van Griekenland met een brede reeks internationale bestemmingen. Binnenlandse routes bedienen populaire eilanden zoals Kreta, Santorini en Mykonos. Internationaal gaat het netwerk verder dan Europa, met vluchten naar het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Of je nu op zoek bent naar historische ruïnes of moderne metropolen, Aegean maakt het bereikbaar.

# Aegean AirlinesInformatie
Website:https://www.aegeanair.com
Telefoonnummer:0030-210626-1000
Email support:contact@aegeanair.com
ICAO code:AEE
Callsign:AEGEAN
Vestigingsland:Griekenland

Geschiedenis

Opgericht als Aegean Aviation in 1987, begon Aegean Airlines met VIP- en luchtambulancediensten voordat het zich ontwikkelde tot een reguliere passagiersmaatschappij in 1999. In 2010 fuseerde het met Olympic Air, waardoor de positie als leidende Griekse luchtvaartmaatschappij werd versterkt. Door de jaren heen heeft Aegean talloze prijzen gewonnen voor haar diensten, waaronder de Skytrax Award voor beste regionale luchtvaartmaatschappij in Europa. Bekijk ook Royal Air Maroc en Egyptair.

Ruimbagage & Handbagage

Aegean hanteert diverse bagageregels afhankelijk van de ticketklasse en de bestemming. Voor handbagage geldt meestal een limiet van 8 kg met maximale afmetingen van 56 x 45 x 25 cm. Ruimbagage varieert van 15 tot 23 kg voor economy-tickets. Extra kosten voor overbagage zijn afhankelijk van de route. Voor de beste tarieven is het raadzaam om vooraf online extra bagage te kopen.


Wat voor soort luchtvaartmaatschappij is dit?

Aegean Airlines is een full-service, normale luchtvaartmaatschappij. Ze bieden zowel economy als business class aan. De maatschappij staat bekend om haar hoge niveau van klantenservice en comfort, met speciale aandacht voor de Griekse gastvrijheid en cultuur. Bekijk de mogelijke vluchten vanaf Luchthaven Antwerpen.

Hoe kan ik last-minute tickets kopen en inchecken?

Tickets zijn beschikbaar op de officiële website van Aegean Airlines, via erkende reisagenten en andere online platforms. Inchecken kan online, via de Aegean mobiele app, of op de luchthaven. Online inchecken is mogelijk vanaf 48 uur tot 30 minuten voor vertrek voor de meeste vluchten. Tip: overweeg een vakantie naar Albanië of Jamaica.

Hoe wordt de klantenservice beoordeeld?

Aegean Airlines biedt klantenservice via telefoon, e-mail en live chat op hun website. Ze beschikken ook over een uitgebreide FAQ-sectie voor snelle antwoorden. De luchtvaartmaatschappij wordt vaak hoog beoordeeld voor haar klantenservice, waarbij de focus ligt op vriendelijkheid en efficiëntie.