airBaltic

AirBaltic, opgericht in 1995, is de nationale luchtvaartmaatschappij van Letland met haar thuisbasis op Riga International Airport. De maatschappij staat bekend om haar efficiëntie en precisie, vaak opgenomen in lijsten van meest punctuele luchtvaartmaatschappijen ter wereld. AirBaltic bedient een modern vloot van voornamelijk Airbus A220-300-toestellen, specifiek ontworpen voor kort- en middellange afstandsvluchten. Met een nadruk op ecologische duurzaamheid, hanteert airBaltic een jonge vloot om de ecologische voetafdruk te minimaliseren. Voor liefhebbers van de luchtvaart en vliegvakanties is airBaltic een luchtvaartmaatschappij die vakkundigheid en innovatie combineert.

Vliegtickets & hotels zoeken mei 2024

ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

Vliegen met airBaltic

AirBaltic biedt een breed scala aan bestemmingen binnen Europa, het Midden-Oosten en de voormalige Sovjet-Unie. Reizigers kunnen kiezen uit meer dan 70 routes, variërend van bekende Europese steden als Parijs, Londen en Berlijn tot minder voor de hand liggende parels als Tbilisi en Vilnius. Ze vliegen zelfs naar een aantal seizoensgebonden vakantiebestemmingen zoals de Middellandse Zeekust. Als je dus geïnteresseerd bent in het verkennen van Europa’s rijke culturele landschap of zonnige vakantieoorden, airBaltic maakt het toegankelijk en eenvoudig.

# airBalticInformatie
Website:https://www.airbaltic.com
Telefoonnummer:00371-6700-6006
Email support:charter@airbaltic.com
ICAO code:BTI
Callsign:AIRBALTIC
Vestigingsland:Letland

Geschiedenis

In 1995 nam airBaltic haar eerste vlucht, een joint venture tussen Scandinavian Airlines en de Letse staat. De luchtvaartmaatschappij heeft sindsdien gestaag haar bereik en vloot uitgebreid. In 2018 maakte airBaltic een strategische keuze door zich volledig te richten op de Airbus A220-300, een toestel dat bekend staat om zijn brandstofefficiëntie. Dit heeft de maatschappij een concurrentievoordeel opgeleverd en haar in staat gesteld haar netwerk uit te breiden, zonder afbreuk te doen aan haar duurzaamheidsdoelen. Klik ook door naar Tunisair en Jet2.com.

Ruimbagage & Handbagage

AirBaltic biedt verschillende bagageopties om aan de behoeften van verschillende reizigers te voldoen. Handbagage mag een maximum van 8 kg wegen en de afmetingen mogen niet groter zijn dan 55 x 40 x 23 cm. Voor ruimbagage gelden diverse tariefopties, afhankelijk van het gewicht en de afmetingen. Er is zelfs een ‘Heavy Bag’-optie voor diegenen die tot 32 kg willen inchecken. Het is raadzaam de tarieven online te checken, aangezien deze kunnen variëren afhankelijk van de bestemming en boekingstijd.


Wat voor soort luchtvaartmaatschappij is dit?

AirBaltic is een hybride luchtvaartmaatschappij die zowel budget- als reguliere diensten aanbiedt. De maatschappij richt zich op het leveren van kwaliteit en efficiëntie, met concurrerende tarieven voor zowel zakelijke reizigers als vakantiegangers. De toevoeging van luxe- en premiumdiensten zoals businessclass-opties en flexibele tickets maakt airBaltic veelzijdig in haar aanbod. Bekijk de mogelijke vluchten vanaf Luchthaven Bremen.

Hoe kan ik last-minute tickets kopen en inchecken?

Tickets voor airBaltic kunnen gemakkelijk online worden gekocht via hun officiële website of via geautoriseerde reisbureaus. Mobiele apps maken het inchecken eenvoudig en je kunt je instapkaart digitaal ontvangen. Inchecken kan ook aan de balie op de luchthaven, waar je eventueel extra diensten kunt bijboeken. Tip: overweeg een vakantie naar Oostenrijk of Thailand.

Hoe wordt de klantenservice beoordeeld?

AirBaltic biedt klantenservice via meerdere kanalen zoals telefoon, e-mail en sociale media. Voor dringende zaken zijn er 24/7 hulplijnen beschikbaar. Klantbeoordelingen geven over het algemeen hoge cijfers voor de punctualiteit en efficiëntie van de dienstverlening, wat het tot een betrouwbare keuze maakt voor zowel frequente als incidentele vliegers.