Tunisair

Tunisair, de nationale luchtvaartmaatschappij van Tunesië, opereert vanuit haar thuishaven in Tunis-Carthage International Airport. Met een vloot bestaande uit een mix van Airbus en Boeing-toestellen, serveert de maatschappij een divers netwerk van routes die Afrika, Europa en het Midden-Oosten verbinden. Het bedrijf geniet een reputatie voor gastvrijheid, weerspiegeld in hun kenmerkende Arabische en Mediterrane service aan boord. Voor luchtvaartliefhebbers biedt Tunisair een boeiend venster op de dynamiek van de Noord-Afrikaanse luchtvaartindustrie.

Vliegtickets & hotels zoeken mei 2024

ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

Vliegen met Tunisair

Tunisair’s routeportfolio is een mix van zowel zakelijke als toeristische bestemmingen. Vanuit Tunis vliegt de maatschappij naar Europese steden als Parijs, Londen en Rome, evenals naar diverse Afrikaanse steden zoals Casablanca en Algiers. Verder bedient Tunisair ook bestemmingen in het Midden-Oosten zoals Dubai en Beiroet. De airline is een ideaal startpunt voor avonturiers die het ongerepte landschap van Tunesië willen ontdekken of voor zakenreizigers die verbindingen in Noord-Afrika zoeken.

# TunisairInformatie
Website:https://www.tunisair.com
Telefoonnummer:00216-70019-161
Email support:info@tunisair.com
ICAO code:SEN
Callsign:TUNEXPRESS
Vestigingsland:Tunesië

Geschiedenis

Opgericht in 1948, heeft Tunisair een rijke geschiedenis die parallel loopt aan de moderne ontwikkelingen van Tunesië zelf. Het begon als een gemengd Frans-Tunesisch bedrijf en werd later volledig genationaliseerd. In de loop der jaren heeft de maatschappij haar vloot en bestemmingen uitgebreid, en blijft ze zich aanpassen aan veranderende marktomstandigheden en klantvoorkeuren. Haar geschiedenis is een les in veerkracht, van het overwinnen van regionale onrust tot het omarmen van globalisering. Bekijk ook Korean Air en China Eastern Airlines.

Ruimbagage & Handbagage

Handbagage bij Tunisair mag doorgaans niet zwaarder zijn dan 8 kg met een maximale omvang van 115 cm. Voor ruimbagage geldt een standaardlimiet van 23 kg op de meeste routes. Extra bagage kan worden bijgeboekt tegen betaling. Speciale items zoals sportuitrusting en muziekinstrumenten zijn toegestaan maar kunnen onderworpen zijn aan aanvullende kosten. Zorgvuldig uitgedachte bagage-opties maken het makkelijker om op maat gemaakte reiservaringen te creëren.


Wat voor soort luchtvaartmaatschappij is dit?

Tunisair is een traditionele, full-service luchtvaartmaatschappij. Hoewel het niet de luxe van sommige premium maatschappijen biedt, ligt de focus op betrouwbaarheid en een aangename service. Met een breed scala aan diensten en tariefklassen biedt Tunisair een evenwichtige mix die aantrekkelijk is voor zowel vakantiegangers als zakelijke reizigers. Bekijk de mogelijke vluchten vanaf Luchthaven Dortmund.

Hoe kan ik last-minute tickets kopen en inchecken?

Tickets kunnen direct worden gekocht via de website van Tunisair, bij geautoriseerde reisagenten of op luchthavens. Online inchecken is beschikbaar vanaf 24 uur tot 3 uur voor vertrek. Fysiek inchecken kan ook op de luchthaven via balies of self-service kiosken, afhankelijk van de vertreklocatie. Tip: overweeg een vakantie naar Zwitserland of Cyprus.

Hoe wordt de klantenservice beoordeeld?

Tunisair biedt klantenservice via telefoon, e-mail en sociale media. De maatschappij staat algemeen bekend om haar responsieve klantenservice, vooral in situaties waar snelle oplossingen nodig zijn. Beoordelingen geven echter een gemengd beeld, variërend van lof voor hun klantgerichtheid tot kritiek op operationele efficiëntie.