Condor Flugdienst

Condor Flugdienst, vaak gewoonweg Condor genoemd, is een gerenommeerde Duitse luchtvaartmaatschappij met hoofdkantoor in Frankfurt. Opgericht in 1955, biedt deze luchtvaartpionier een mix van comfort en betaalbaarheid, wat het een favoriete keuze maakt voor zowel vakantiegangers als luchtvaartenthusiasten. Met een moderne vloot van overwegend Boeing- en Airbus-toestellen, legt Condor de nadruk op duurzaamheid en veiligheid. De luchtvaartmaatschappij staat bekend om haar uitstekende onboard-service, inclusief meerbenige maaltijden en een divers entertainmentaanbod.

Vliegtickets & hotels zoeken april 2024

ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

Vliegen met Condor Flugdienst

Met Condor kun je de wereld verkennen: het netwerk strekt zich uit van het zonnige Caribisch gebied tot de majestueuze landschappen van Noord-Amerika en de exotische stranden van Zuidoost-Azië. In Europa focust de luchtvaartmaatschappij op populaire vakantiebestemmingen zoals de Griekse eilanden, de Canarische Eilanden en de mediterrane kust. Voor avonturiers zijn er routes naar Afrikaanse landen zoals Kenia en Zuid-Afrika, waar safari’s en unieke culturele ervaringen wachten.

# Condor FlugdienstInformatie
Website:http://www.condor.com
Telefoonnummer:0049-6171-6988920
Email support:condorkb@condor.com
ICAO code:CFG
Callsign:CONDOR
Vestigingsland:Duitsland

Geschiedenis

Opgericht als Deutsche Flugdienst GmbH in 1955, werd Condor Flugdienst een belangrijke speler in de Duitse en internationale luchtvaartindustrie. In de jaren ’60 voegde de maatschappij Boeing 707’s toe aan haar vloot en begon langeafstandsvluchten aan te bieden. Door de jaren heen heeft Condor zichzelf getransformeerd door fusies, overnames en herstructureringen, maar is altijd een symbool van Duitse efficiëntie en betrouwbaarheid gebleven. Recentelijk heeft het bedrijf stappen ondernomen om haar ecologische voetafdruk te verkleinen. Lees ook verder over Aeromexico en Qatar Airways.

Ruimbagage & Handbagage

Bij Condor krijgt handbagage prioriteit met een genereuze limiet van 8 kg en maximale afmetingen van 55 x 40 x 20 cm. Voor ruimbagage variëren de kosten en afmetingen afhankelijk van de reisklasse en bestemming, met opties variërend van 20 tot 30 kg. Extra bagage kan tegen een vergoeding worden toegevoegd. Fietsen, sportuitrusting en andere grote items kunnen ook vervoerd worden, maar het is aanbevolen dit vooraf te reserveren.


Wat voor soort luchtvaartmaatschappij is dit?

Condor positioneert zich als een leisure airline, gespecialiseerd in vakantievluchten. Het is niet strikt een budgetmaatschappij, maar biedt wel concurrerende prijzen. De airline combineert elementen van traditionele service met flexibele prijsopties, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor een breed scala aan reizigers. Bekijk de mogelijke vluchten vanaf Brussels Airport.

Hoe kan ik last-minute tickets kopen en inchecken?

Tickets kunnen worden gekocht via de Condor-website, reisbureaus, of derde partijen zoals online reisagentschappen. Inchecken kan zowel online als aan de balie, met de optie voor mobiele boardingpassen voor extra gemak. Tip: overweeg een vakantie naar Jamaica of Portugal.

Hoe wordt de klantenservice beoordeeld?

Condor’s klantenservice wordt over het algemeen positief beoordeeld en is toegankelijk via telefoon, e-mail, en sociale media. Er is ook een veelgestelde vragen-sectie op hun website voor snelle oplossingen. Passagiers kunnen extra diensten zoals stoelreservering en speciale maaltijden gemakkelijk regelen via hun klantenserviceportaal.