Etihad Airways

Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, is sinds de oprichting in 2003 een naam van formaat in de luchtvaartindustrie. Met als thuisbasis Abu Dhabi, biedt Etihad een bijzondere combinatie van luxe en comfort, en is bekend om zijn hoogstaande service en innovatieve in-cabin technologie. Voor de echte luchtvaartenthousiast biedt Etihad een kijkje in de toekomst met haar jonge en geavanceerde vloot, waaronder de Boeing 787 Dreamliner en de Airbus A380. De maatschappij heeft diverse onderscheidingen in de wacht gesleept, van ‘World’s Leading Airline’ tot ‘Best First Class’.

Vliegtickets & hotels zoeken juli 2024

ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

Vliegen met Etihad Airways

Etihad Airways vliegt naar meer dan 80 bestemmingen wereldwijd, verspreid over de continenten. Of je nu de Aziatische metropolen zoals Tokyo en Bangkok wilt verkennen, wilt wegdromen in de Caribische zon, of de Europese geschiedenis in steden als Rome en Parijs wilt beleven, Etihad heeft het allemaal. Bovendien biedt de maatschappij belangrijke verbindingen naar zakelijke hubs, waaronder New York, Londen en Sydney. Voor avontuurlijke reizigers zijn er zelfs routes naar minder gebruikelijke bestemmingen zoals de Seychellen.

# Etihad AirwaysInformatie
Website:https://www.etihad.com
Telefoonnummer:0031-20203-5444
Email support:guest@etihadguest.com
ICAO code:ETD
Callsign:ETIHAD
Vestigingsland:Verenigde Arabische Emiraten

Geschiedenis

In minder dan twee decennia heeft Etihad Airways zichzelf getransformeerd van een bescheiden luchtvaartmaatschappij met een handvol vliegtuigen tot een wereldspeler in de luchtvaartsector. Opgericht in juli 2003 door een Koninklijk Besluit van de regering van Abu Dhabi, groeide het bedrijf exponentieel door strategische partnerschappen en investeringen. De maatschappij werd al snel een baanbreker op het gebied van in-flight entertainment en luxueuze cabines, en werd het gezicht van moderne Arabische gastvrijheid in de lucht. Klik ook door naar American Airlines en Transavia.

Ruimbagage & Handbagage

Etihad Airways biedt flexibele bagageopties afgestemd op uw reisbehoeften. Handbagage varieert van 7 kg voor Economy Class tot 12 kg voor First Class. De afmetingen mogen maximaal 115 cm (l+b+h) zijn. Voor ruimbagage geldt een limiet van 23 kg in Economy tot 50 kg in de Residence Class. Overschrijding van deze limieten komt met kosten, die variëren afhankelijk van de vliegroute. Extra opties zoals sportuitrusting en muziekinstrumenten zijn ook beschikbaar, mits vooraf aangegeven.


Wat voor soort luchtvaartmaatschappij is dit?

Etihad Airways staat bekend als een luxe luchtvaartmaatschappij, die diverse diensten aanbiedt, van Economy Class tot de weelderige Residence Class. Het bedrijf richt zich op het bieden van een unieke, op maat gemaakte ervaring voor elke passagier, waardoor het zich onderscheidt als een keuze voor de meer veeleisende reiziger die streeft naar comfort en luxe. Bekijk de mogelijke vluchten vanaf Luchthaven Weeze.

Hoe kan ik last-minute tickets kopen en inchecken?

Tickets voor Etihad Airways kunnen worden gekocht via hun officiële website, erkende reisagenten, en mobiele apps. Inchecken kan online, via de app, of op de luchthaven zelf. Kiosken voor zelf inchecken en personeel bij incheckbalies staan ter beschikking om het proces zo soepel mogelijk te maken. Tip: overweeg een vakantie naar Tanzania of Duitsland.

Hoe wordt de klantenservice beoordeeld?

Etihad’s klantenservice is beschikbaar via meerdere kanalen, waaronder telefonisch, e-mail, en social media. De luchtvaartmaatschappij biedt ook een 24/7 supportlijn voor dringende behoeften. De klantenservice wordt algemeen goed beoordeeld, met name voor de reactiesnelheid en de oplossingsgerichtheid van het personeel. Het bedrijf streeft ernaar om een hoge standaard van klantenservice te behouden, wat wordt weerspiegeld in de verschillende onderscheidingen die het heeft ontvangen.