Olympic Air

Olympic Air is een luchtvaartmaatschappij die de rijke Griekse cultuur en gastvrijheid naar de lucht brengt. Opgericht als opvolger van Olympic Airlines, vormt het nu een cruciaal onderdeel van de Aegean Airlines Group. Met een vloot die voornamelijk bestaat uit De Havilland Dash 8-400 en ATR 42/72 toestellen, heeft Olympic Air zich gespecialiseerd in zowel binnenlandse als korte internationale vluchten. De luchtvaartmaatschappij biedt reizigers een harmonieuze mix van comfort en efficiëntie, geaccentueerd door haar inzet voor stiptheid en service. Met toegevoegde services zoals een frequente flyer-programma, biedt Olympic Air een verfijnde reiservaring voor zowel de luchtvaartenthousiast als de vakantieganger.

Vliegtickets & hotels zoeken mei 2024

ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

Vliegen met Olympic Air

Als u met Olympic Air vliegt, heeft u toegang tot een netwerk dat zich richt op de Griekse eilanden en enkele belangrijke Europese bestemmingen. U kunt zich verheugen op schilderachtige vluchten naar eilanden als Mykonos, Santorini, en Kreta, maar ook tot hubs als Athene en Thessaloniki. Buiten Griekenland verbindt Olympic Air u met steden als Belgrado en Larnaca, waardoor het een uitstekende keuze is voor iedereen die de Zuidoost-Europese regio wil verkennen.

# Olympic AirInformatie
Website:https://www.olympicair.com
Telefoonnummer:0030-210355-0500
Email support:info@olympicair.com
ICAO code:OAL
Callsign:OLYMPIC
Vestigingsland:Griekenland

Geschiedenis

Olympic Air werd opgericht in 2009 als een voortzetting van het legendarische Olympic Airlines. Na een reeks financiële uitdagingen en herstructureringen, werd het bedrijf in 2013 onderdeel van Aegean Airlines. Sindsdien heeft Olympic Air zich gericht op het verbeteren van binnenlandse routes en het bieden van kwalitatief hoogwaardige diensten. De maatschappij heeft haar betrouwbaarheid en service geoptimaliseerd om een solide optie te zijn voor reizigers die de Griekse archipel en omliggende regio’s willen ontdekken. Bekijk ook Edelweiss Air en Air Europa.

Ruimbagage & Handbagage

Als het gaat om bagage, biedt Olympic Air vrij royale opties. Handbagage is beperkt tot één stuk van maximaal 8 kg met de afmetingen 55x40x23 cm. Voor ruimbagage variëren de limieten op basis van de klasse en het type ticket, maar over het algemeen is er een kosteloze bagagelimiet van 23 kg voor de Economy Class. Overgewicht wordt extra in rekening gebracht en er zijn ook opties voor sportuitrusting en muziekinstrumenten tegen extra kosten.


Wat voor soort luchtvaartmaatschappij is dit?

Olympic Air positioneert zich als een regionale luchtvaartmaatschappij die zowel comfort als efficiëntie biedt. Hoewel het niet strikt een budget-, luxe- of zakelijke luchtvaartmaatschappij is, combineert het elementen van alle drie. De focus ligt op betrouwbare en punctuele dienstverlening, met een vleugje Griekse gastvrijheid. Bekijk de mogelijke vluchten vanaf Luchthaven Weeze.

Hoe kan ik last-minute tickets kopen en inchecken?

Tickets voor Olympic Air kunnen op meerdere manieren worden aangeschaft, waaronder via hun gebruiksvriendelijke website, officiële mobiele app, en geautoriseerde reisagenten. Inchecken kan online, via de mobiele app, of aan de balie op de luchthaven. Het online inchecken is meestal 48 uur voor vertrek beschikbaar en sluit 45 minuten voor de geplande vertrektijd. Tip: overweeg een vakantie naar Noorwegen of Dubai.

Hoe wordt de klantenservice beoordeeld?

Klantenservice bij Olympic Air is breed beschikbaar via verschillende kanalen zoals telefoon, e-mail en sociale media. De luchtvaartmaatschappij staat bekend om haar snelle reactietijd en behulpzame personeel, wat de algemene klanttevredenheid ten goede komt. Passagiers hebben doorgaans positieve ervaringen met de klantenservice, die gericht is op het efficiënt oplossen van problemen en vragen.