Qantas Airways

Qantas Airways, vaak simpelweg Qantas genoemd, is de grootste en oudste luchtvaartmaatschappij van Australië en een icoon in de luchtvaartindustrie. Opgericht in 1920 en met het hoofdkantoor in Sydney, wordt de maatschappij wereldwijd erkend om haar toewijding aan veiligheid en service. Met een gevarieerde vloot, waaronder moderne Boeing 787 Dreamliners en Airbus A380’s, biedt Qantas een unieke combinatie van traditionele Australische gastvrijheid en geavanceerde technologie. De airline heeft talrijke onderscheidingen ontvangen, waaronder die voor ‘World’s Safest Airline’. Ideaal voor reizigers die kwaliteit, comfort en betrouwbaarheid waarderen.

Vliegtickets & hotels zoeken juli 2024

ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

Vliegen met Qantas Airways

Qantas vliegt op diverse bestemmingen die de wereld rondgaan. Binnen Australië verbindt het luchtvaartknooppunten zoals Sydney, Melbourne en Brisbane. Internationaal biedt het routes naar Aziatische steden zoals Tokyo en Singapore, Europese centra zoals Londen en Frankfurt, en Noord-Amerikaanse bestemmingen zoals Los Angeles en New York. Daarnaast heeft Qantas codeshare-overeenkomsten die nog meer reismogelijkheden bieden. Van de Outback tot de Big Apple, Qantas heeft de wereld binnen handbereik.

# Qantas AirwaysInformatie
Website:https://www.qantas.com
Telefoonnummer:0061-29490-1857
Email support:info@qantas.com
ICAO code:QFA
Callsign:QANTAS
Vestigingsland:Australië

Geschiedenis

Qantas werd opgericht in 1920 als Queensland and Northern Territory Aerial Services, en is daarmee een van de oudste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Het begon met bescheiden binnenlandse diensten en expandeerde in de jaren ’30 en ’40 naar internationale routes. De maatschappij heeft verschillende historische vluchten uitgevoerd, zoals de inaugurele Kangaroo Route naar Londen in 1947. Qantas was een pionier in het gebruik van straalvliegtuigen en was een van de eerste airlines die de Boeing 707 en later de 747 in gebruik namen. De introductie van de A380 en de Boeing 787 heeft de positie van Qantas als een leider in langeafstandsvluchten versterkt. Klik ook door naar El Al Israel Airlines en Air Malta.

Ruimbagage & Handbagage

Qantas biedt genereuze bagage-opties om tegemoet te komen aan de behoeften van uiteenlopende reizigers. Voor economy class is handbagage beperkt tot 7 kg met maximale afmetingen van 56x36x23 cm. Ruimbagage varieert meestal van 23 kg tot 32 kg afhankelijk van de route en het type ticket. Exclusieve extra’s zoals ‘Qantas Frequent Flyer’ bieden de mogelijkheid om extra bagage mee te nemen. Tarieven voor overbagage zijn afhankelijk van de route en het moment van bijboeken.


Wat voor soort luchtvaartmaatschappij is dit?

Qantas is een full-service luchtvaartmaatschappij die zich richt op zowel zakelijke als vrijetijdsreizigers. De airline staat bekend om zijn luxe voorzieningen, uitstekende klantenservice en hoge veiligheidsstandaarden. Met premium lounges en een bekroond in-flight entertainment systeem, biedt Qantas een hoogwaardige ervaring in de lucht. Bekijk de mogelijke vluchten vanaf Luchthaven Eindhoven.

Hoe kan ik last-minute tickets kopen en inchecken?

Tickets kunnen worden gekocht via de Qantas-website, mobiele app, telefonisch en bij geautoriseerde reisagenten. Online inchecken is mogelijk vanaf 24 tot 2 uur voor vertrek. Qantas biedt ook inchecken op de luchthaven via bemande balies en self-service kiosken. Tip: overweeg een vakantie naar Albanië of Jamaica.

Hoe wordt de klantenservice beoordeeld?

Qantas biedt uitgebreide klantenservice via verschillende kanalen, waaronder een 24/7 telefonische helpdesk, online chat, en social media. Op internationale luchthavens zijn er speciale Qantas-servicebalies. De klantenservice wordt over het algemeen hoog beoordeeld, met name de vriendelijkheid en efficiëntie van het personeel. Reizigers hebben toegang tot een uitgebreid ondersteuningsnetwerk dat consistent hoge servicestandaarden levert.