Ryanair

Ryanair is een Ierse low-cost luchtvaartmaatschappij die in 1984 is opgericht. Met een vloot van meer dan 400 Boeing 737-vliegtuigen vervoert Ryanair jaarlijks ruim 150 miljoen passagiers. De maatschappij heeft een businessmodel dat prijsvoordelige reizen combineert met operationele efficiëntie. Zijn basis in Dublin Airport dient als zenuwcentrum voor een netwerk dat zich uitstrekt over 40 landen en meer dan 200 luchthavens. Voor luchtvaartenthousiastelingen en vakantiegangers is Ryanair vaak de go-to optie voor betaalbare, no-frills reizen binnen Europa.

Vliegtickets & hotels zoeken juni 2024

ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

Vliegen met Ryanair

Ryanair verbindt diverse Europese bestemmingen, van de zonnige kusten van Spanje en Griekenland tot de bruisende steden als Londen, Parijs, en Rome. Je kunt ook de ongerepte Scandinavische natuur ontdekken of je vergapen aan Oost-Europese architectuur. Voor reizigers die het minder bekende willen verkennen, biedt Ryanair ook vluchten naar secundaire luchthavens, wat kansen biedt voor unieke locale ervaringen.

# RyanairInformatie
Website:https://www.ryanair.com
Telefoonnummer:0031-85-8880801
Email support:customerqueries@ryanair.com
ICAO code:RYR
Callsign:RYANAIR
Vestigingsland:Ierland

Geschiedenis

Sinds de oprichting in 1984 heeft Ryanair zich ontwikkeld van een kleine maatschappij die tussen Waterford en Londen vloog, tot Europa’s grootste budgetmaatschappij. Onder leiding van CEO Michael O’Leary, heeft het bedrijf zijn vloot en netwerk aanzienlijk uitgebreid. Ryanair heeft de luchtvaartindustrie getransformeerd met zijn agressieve prijsstrategie en ongekende operationele efficiëntie, waardoor vliegen toegankelijker is geworden voor miljoenen mensen. Bekijk ook EVA Air en airBaltic.

Ruimbagage & Handbagage

De bagageopties bij Ryanair zijn divers maar strikt gereguleerd. Een kleine tas met de maximale afmetingen van 40x20x25 cm is gratis. Voor extra comfort en ruimte kun je kiezen voor “Priority & 2 Cabin Bags”, wat je recht geeft op een extra tas in de cabine. Ruimbagage is onderworpen aan verschillende tarieven, afhankelijk van het gewicht en de reisroute. Het is essentieel om van tevoren online de bagage te boeken om extra kosten op de luchthaven te vermijden.


Wat voor soort luchtvaartmaatschappij is dit?

Ryanair is een low-cost luchtvaartmaatschappij die bekendstaat om zijn budgetvriendelijke opties. Het richt zich op het aanbieden van basisdiensten tegen lage kosten. De maatschappij past het no-frills model toe, waarbij extra diensten zoals gereserveerde stoelen en bagage apart in rekening worden gebracht. Bekijk de mogelijke vluchten vanaf Brussels Airport

Hoe kan ik last-minute tickets kopen en inchecken?

Tickets voor Ryanair kunnen eenvoudig online worden gekocht via hun website of mobiele app. Inchecken kan ook digitaal, van 48 uur tot 2 uur voor vertrek. Hoewel er op de luchthaven incheckbalies zijn, worden hier extra kosten voor in rekening gebracht. Het is dus aan te raden om van de online services gebruik te maken. Tip: overweeg een vakantie naar Duitsland of Mauritius.

Hoe wordt de klantenservice beoordeeld?

Ryanair biedt klantenservice voornamelijk via hun website en app, waar een uitgebreide FAQ-sectie en live chat beschikbaar zijn. Telefonische ondersteuning is beperkt en vaak onderwerp van kritiek qua kosten en wachttijden. De algemene beoordeling van de klantenservice varieert, met lof voor de efficiëntie en kritiek op de beperkte flexibiliteit in het oplossen van problemen.