Widerøe

Widerøe is een Noorse luchtvaartmaatschappij die een unieke rol speelt in het verbinden van afgelegen en stedelijke gebieden binnen Scandinavië. Opgericht in 1934, opereert het bedrijf met een vloot van voornamelijk regionale turbopropvliegtuigen. Als u het ruige, adembenemende landschap van Noorwegen en omstreken wilt ervaren, is Widerøe uw toegangspoort. De luchtvaartmaatschappij staat bekend om de betrouwbaarheid, efficiënte dienstverlening en nadruk op duurzaamheid, inclusief plannen om emissievrije vliegtuigen te gebruiken in de toekomst.

Vliegtickets & hotels zoeken mei 2024

ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

Vliegen met Widerøe

Widerøe bedient meer dan 40 bestemmingen, voornamelijk binnen Noorwegen, maar ook in andere delen van Scandinavië en Noord-Europa. Vanuit de fjorden en bergdorpen in het westen van Noorwegen tot de Noordkaap, biedt Widerøe toegang tot enkele van de meest pittoreske locaties ter wereld. Voor liefhebbers van outdoor-activiteiten zoals vissen, wandelen en skiën, zijn deze bestemmingen een waar paradijs.

# WiderøeInformatie
Website:https://www.wideroe.no
Telefoonnummer:0047-7553-5010
Email support:support@wideroe.no
ICAO code:WIF
Callsign:WIDEROE
Vestigingsland:Noorwegen

Geschiedenis

Sinds de oprichting in 1934 heeft Widerøe zich ontwikkeld van een kleine, door een familie beheerde luchtvaartmaatschappij tot een belangrijke speler in de Noorse en Scandinavische luchtvaartsector. De maatschappij was een pionier in het aanbieden van vluchten naar geïsoleerde, ruige gebieden, en heeft een sterke focus op duurzaamheid, inclusief een ambitieus programma voor elektrische luchtvaart. Bekijk ook Pegasus Airlines en Delta Air Lines.

Ruimbagage & Handbagage

Widerøe heeft duidelijke regels voor hand- en ruimbagage. De afmetingen en gewichtslimieten zijn afhankelijk van de klasse en het type ticket. Handbagage mag meestal niet groter zijn dan 55 x 40 x 20 cm, met een gewichtslimiet van 8 kg. Ruimbagage is beperkt tot 23 kg voor volwassenen. Extra kosten zijn van toepassing voor overbagage, en speciale tarieven zijn er voor sportuitrusting en andere afwijkende items.


Wat voor soort luchtvaartmaatschappij is dit?

Widerøe is een regionale luchtvaartmaatschappij met een nadruk op betrouwbare en efficiënte verbindingen tussen kleinere gemeenschappen en grotere steden. Ze zijn niet echt een budget- of luxe-luchtvaartmaatschappij, maar eerder een cruciale levensader voor veel afgelegen gebieden in Scandinavië. Bekijk de mogelijke vluchten vanaf Luchthaven Maastricht.

Hoe kan ik last-minute tickets kopen en inchecken?

Tickets voor Widerøe kunnen worden gekocht via hun officiële website, erkende reisagenten of direct op de luchthavens. Online inchecken is beschikbaar en wordt aangemoedigd om tijd te besparen, maar inchecken op de luchthaven is ook mogelijk. Tip: overweeg een vakantie naar Dominicaanse Republiek of Egypte.

Hoe wordt de klantenservice beoordeeld?

De klantenservice van Widerøe is toegankelijk via verschillende kanalen, zoals telefoon, e-mail en sociale media. De maatschappij is meerdere keren bekroond voor uitmuntende klantenservice en is bekend om haar behulpzaamheid en efficiëntie, vooral bij het omgaan met vluchtwijzigingen en -annuleringen. Het bedrijf geniet over het algemeen een goede reputatie voor zijn klantgerichte benadering.