Wizz Air

Wizz Air is een dynamische luchtvaartmaatschappij uit Hongarije, opgericht in 2003. Met een indrukwekkende vloot van voornamelijk Airbus A320 en A321-toestellen, bedient het bedrijf het budgetsegment van de luchtvaartmarkt. Wizz Air is populair onder reizigers die kostenbewust zijn, maar niet willen inleveren op veiligheid of comfort. Onderscheidend door haar levendige paarse kleurschema en jonge, energieke bemanning, biedt Wizz Air een aantrekkelijke combinatie van lage tarieven en punctuele dienstverlening. De luchtvaartmaatschappij focust op routes naar Centraal- en Oost-Europa, maar breidt gestaag uit naar andere delen van Europa en daarbuiten.

Vliegtickets & hotels zoeken juli 2024

ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

Vliegen met Wizz Air

Wizz Air’s routenetwerk is een bonanza voor de avontuurlijke reiziger, met bestemmingen die variëren van het majestueuze Boedapest tot het zonovergoten Malaga. De airline verbindt meer dan 40 landen en 150 luchthavens, met een sterke nadruk op Oost-Europese steden als Sofia, Kiev en Krakau. Zelfs minder voor de hand liggende juweeltjes als Tuzla in Bosnië en Cluj-Napoca in Roemenië zijn toegankelijk. Of u nu stranden in de Algarve zoekt of de noordelijke fjorden van Noorwegen wilt verkennen, Wizz Air biedt diverse mogelijkheden.

# Wizz AirInformatie
Website:https://wizzair.com
Telefoonnummer:0031-900-3637385
Email support:info@wizzair.com
ICAO code:WZZ
Callsign:WIZZAIR
Vestigingsland:Hongarije

Geschiedenis

Wizz Air kwam tot leven in 2003 en heeft sindsdien een indrukwekkende expansie doorgemaakt. De oprichting vond plaats in een tijd waarin budgetvliegen in Centraal- en Oost-Europa nog in de kinderschoenen stond. Het bedrijf heeft baanbrekend werk verricht door luchtvaart bereikbaar te maken voor miljoenen mensen in deze regio’s. In 2015 werd Wizz Air Holdings Plc gelanceerd op de Londense beurs, wat extra kapitaal verschafte voor verdere groei. Door strategische partnerships en het consequent vernieuwen van haar vloot, heeft Wizz Air een vaste plek verworven in het Europese luchtruim. Lees ook verder over Qantas Airways en EasyJet.

Ruimbagage & Handbagage

Als het gaat om bagage, biedt Wizz Air een flexibele aanpak die past bij het budgetmodel. Handbagage met een maximale afmeting van 40 x 30 x 20 cm is gratis. Ruimbagage kent variabele tarieven, afhankelijk van gewicht en route, en kan oplopen tot 32 kg. Wizz Priority-passagiers genieten extra voordelen zoals een grotere handbagage-afmeting en snellere boarding. Wizz Air heeft ook een unieke ‘Baggage Fee Calculator’ op haar website, waarmee reizigers op voorhand de kosten kunnen inschatten.


Wat voor soort luchtvaartmaatschappij is dit?

Wizz Air positioneert zichzelf als een budgetluchtvaartmaatschappij, gericht op het aanbieden van lage tarieven zonder in te boeten aan veiligheid of comfort. De maatschappij trekt diverse reizigers, van jonge avonturiers tot gezinnen die op zoek zijn naar betaalbare vakantieopties. Hoewel het in-flight entertainment en maaltijdopties beperkt zijn, wordt dit gecompenseerd door scherpe prijzen en betrouwbare dienstverlening. Bekijk de mogelijke vluchten vanaf Brussels Airport.

Hoe kan ik last-minute tickets kopen en inchecken?

Tickets voor Wizz Air kunnen gemakkelijk worden aangeschaft via hun intuïtieve website, mobiele app of erkende reisagenten. Online inchecken is beschikbaar vanaf 48 uur tot 3 uur voor vertrek en bespaart tijd op de luchthaven. Daarnaast biedt Wizz Air automatische check-in services voor een kleine vergoeding. Tip: overweeg een vakantie naar Dubai of Griekenland.

Hoe wordt de klantenservice beoordeeld?

Wizz Air biedt meerdere klantenservicekanalen aan, waaronder een veelomvattende FAQ-sectie op hun website, een klantenservice hotline, en sociale media platforms. Hoewel de meningen over de klantenservice variëren, is er een algemene consensus dat Wizz Air inspanningen levert om hun klantenservice te verbeteren, met een focus op digitale interactie en snelle responstijden.