De 5 mooiste uitzichtpunten in Zuid-Afrika 

Zuid-Afrika is een land wat veel verschillende landschappen kent. Je hebt hier een prachtig berglandschap maar ook parelwitte stranden. Ga je binnenkort op rondreis door Zuid-Afrika en wil je weten welke uitzichtpunten je beslist niet mag missen? In deze blog hebben we de 5 mooiste uitzichtpunten voor jou op een rijtje gezet!

ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

Golden Gate Hoogland

Het Nationaal park Golden Gate Hoogland is een Zuid-Afrikaans wildpark. Het park is gelegen in het Oost-Vrijestaatse bergland. In het park zijn allerlei diersoorten zoals het zwarte wildebeest, de eland, springbok, blesbok en de steppezebra te zien. Het Nationaal park is vernoemd naar de briljante gouden kleur die de zandstenen rotsen aannemen wanneer de zon erop schijnt. Vooral de bekende Brandwagrots die waakt over het belangrijkste rustkamp.

Insider-tip: Bezoek het park tijdens de late namiddag voor het meest spectaculaire uitzicht. De zonsondergang zorgt ervoor dat de zandstenen rotsen nog goudkleuriger lijken. Ook is het dan minder druk, waardoor je in alle rust van het uitzicht kunt genieten. Vergeet niet om een verrekijker mee te nemen voor een beter zicht op de wilde dieren.

Olifants Rest Camp Nationaal Park Kruger

Olifants Rest Camp ligt bovenop een heuvel met de mogelijkheid tot een schitterend uitzicht. Wel moet je dan aan de rand van het kamp een huisje hebben geboekt. Wil je de olifanten spotten? Dan is deze plek zeker ideaal! Het unieke aan deze plek is dat je een bijna 360 graden uitzicht hebt op de vlakte. Je kunt hier dus lekker een plekje kiezen en met je verrekijker wilde dieren spotten.

Insider-tip: Plan vooraf en boek een huisje aan de rand van het kamp om het meest adembenemende uitzicht te krijgen. Overweeg om een ochtendsafari te boeken, omdat dieren zoals olifanten in de koelere ochtenduren actiever zijn. Dit verhoogt je kans om ze te spotten vanuit je huisje.

God’s Window

Een ontzagwekkend uitzicht op het Laagveld en de weelderige inheemse bossen die zich uitstrekken over 26 kilometer op 900 meter diepte in de Blyde River Canyon. Dit is God’s Window gelegen in Mpumalanga. Het gebied is onderdeel van het bekende noordelijke deel van de Drakensbergen maar ook van de Panoramaroute. Dit is één van de meest beroemde uitkijkpunten in Zuid-Afrika en heeft fotografen van over de hele wereld weten te inspireren.

Insider-tip: Bezoek God’s Window vroeg in de ochtend voordat de wolken het uitzicht kunnen belemmeren. De ochtendlucht is vaak helderder en biedt de beste zichtbaarheid. Trek stevige schoenen aan, want de wandeling naar het uitzichtpunt kan glad zijn, vooral na een regenbui.

Knysna-lagune

De Knysna-lagune is het absolute pareltje van de Tuinroute. Deze lagune ontvangt twee keer per dag erg voedselrijk water uit de Indische Oceaan. De toegang naar de oceaan is erg smal en ook een gevaarlijk punt voor schepen. In Knysna nemen de lokale reisgidsen je graag mee naar lokale ‘townships’. Sommige van deze townships liggen tegen de berg aan geven je daarbij een fantastisch uitzicht over de Knysna-lagune!

Insider-tip: Maak een boottocht op de lagune rond zonsondergang. Dit is niet alleen een prachtige manier om het landschap te zien, maar het biedt ook unieke fotomomenten met het licht dat op het water reflecteert. Informeer bij lokale aanbieders naar de mogelijkheden voor een dergelijke tocht.

Augrabies Falls

Gevormd door de Oranje Rivier die over de kliffen tuimelt, liggen de Augrabies Falls in de Noord-Kaap. Het water stort hier zo’n 60 meter naar een hier onder gelegen kloof. Ararat uitkijkpunt ligt op een korte loopafstand van het restaurant complex en biedt een indrukwekkend uitzicht op de donderende watervallen en de 18 kilometer lange kloof. Om het landschap van het park in haar volledigheid te ervaren, loop je de vijf kilometer lange Dassie Trail die u naar veel meer andere ongelooflijke uitkijkpunten leidt.

Insider-tip: Breng een bezoek aan de watervallen tijdens het regenseizoen (januari tot april) wanneer de watervallen op hun krachtigst zijn. Het geluid en de aanblik van het kolkende water zijn dan het meest indrukwekkend. Zorg dat je voldoende water en zonnebrand meeneemt, want de temperaturen kunnen oplopen en schaduw is er beperkt.

Meer weten over rondreizen door Zuid-Afrika? Bekijk dan ook een van de onderstaande blogs

👉 De mooiste duikplekken van Zuid-Afrika
👉 De mooiste wijnroutes van Zuid-Afrika