LOT Polish Airlines

LOT Polish Airlines, de nationale luchtvaartmaatschappij van Polen, biedt sinds 1929 luchttransportdiensten en is daarmee een van de oudste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Met zijn hoofdkwartier in Warschau en een vloot die varieert van regionale Embraer-jets tot moderne Boeing 787 Dreamliners, combineert LOT Europese elegantie met technologische innovatie. Of je nu een zakelijke jetsetter of een vakantieganger bent, LOT belooft een uitgebalanceerde combinatie van comfort, betrouwbaarheid en Poolse gastvrijheid.

Vliegtickets & hotels zoeken juni 2024

ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

Vliegen met LOT Polish Airlines

LOT’s vluchtnetwerk is een fascinerende kruising tussen Europa en de rest van de wereld. Naast uitgebreide diensten binnen Europa, waaronder steden als Parijs, Londen en Amsterdam, vliegt LOT naar Noord-Amerikaanse juweeltjes als New York en Chicago, en Aziatische metropolen zoals Tokio en Seoul. Dit maakt het een ideale keuze voor reizigers die zowel de Oude als de Nieuwe Wereld willen ontdekken.

# LOT Polish AirlinesInformatie
Website:https://www.lot.com
Telefoonnummer:0031-20201-3917
Email support:passenger.claims@lot.pl
ICAO code:LOT
Callsign:POLLOT
Vestigingsland:Polen

Geschiedenis

Opgericht in 1929, heeft LOT Polish Airlines de geopolitieke turbulentie van de 20e eeuw overleefd, inclusief de Tweede Wereldoorlog en het communistische regime. In 2003 werd het lid van de Star Alliance, waardoor het netwerk en de service naar een hoger niveau werden getild. Met de introductie van de Boeing 787 Dreamliner in 2012, opende LOT een nieuw hoofdstuk van innovatie en comfort, versterkend zijn positie als een competitieve Europese carrier. Bekijk ook Czech Airlines en Aeromexico.

Ruimbagage & Handbagage

LOT biedt diverse bagage-opties die variëren per klasse en route. In de Economy Class mogen passagiers één stuk handbagage van maximaal 8 kg en een ruimbagage van maximaal 23 kg meenemen. Business Class-passagiers krijgen meer luxe met twee stuks handbagage en twee stuks ruimbagage tot 32 kg elk. Er zijn mogelijkheden om tegen betaling extra bagage toe te voegen, wat handig is voor die extra vakantiesouvenirs.


Wat voor soort luchtvaartmaatschappij is dit?

LOT Polish Airlines is een full-service luchtvaartmaatschappij die zich richt op diverse reizigers, van zakelijke tot recreatieve passagiers. Het is niet een budgetmaatschappij; in plaats daarvan ligt de focus op een complete, comfortabele reiservaring, ondersteund door de reputatie van de aantrekkelijke Poolse cultuur. Bekijk de mogelijke vluchten vanaf Luchthaven Düsseldorf.

Hoe kan ik last-minute tickets kopen en inchecken?

Tickets voor LOT kunnen eenvoudig online via hun website, via de mobiele app of bij erkende reisbureaus worden gekocht. Inchecken kan zowel online, mobiel als aan de balie, waardoor passagiers flexibele opties hebben om hun reiservaring te personaliseren. Tip: overweeg een vakantie naar Turkije of Cuba.

Hoe wordt de klantenservice beoordeeld?

Klantenservice bij LOT wordt over het algemeen goed beoordeeld en is op diverse manieren toegankelijk: telefonisch, via e-mail, en op sociale media. Er zijn speciale lounges en klantenservicebalies op de luchthavens om eventuele problemen of vragen te behandelen. Het personeel is meestal snel en efficiënt in het oplossen van issues, wat de algehele reiservaring verbetert.