Czech Airlines

Czech Airlines, opgericht in 1923, is een van de oudste nog opererende luchtvaartmaatschappijen ter wereld. De maatschappij, met Praag als thuishaven, is een vlaggenschip voor Tsjechische gastvrijheid en technische expertise. Czech Airlines biedt een fusie van traditionele Europese service en moderne vliegtuigtechnologie. De vloot bestaat uit een mix van Airbus en ATR-toestellen, en vliegt op zowel korte als lange afstanden. Voor luchtvaartenthousiastelingen biedt Czech Airlines een uniek inkijkje in de rijke geschiedenis van de Europese luchtvaart, gecombineerd met hedendaags comfort en veiligheid.

Vliegtickets & hotels zoeken mei 2024

ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

Vliegen met Czech Airlines

Czech Airlines biedt reisroutes die de reiziger naar diverse Europese steden leiden, met een sterke nadruk op Oost- en Centraal-Europa. Er zijn ook regelmatige vluchten naar enkele bestemmingen in het Midden-Oosten. Van romantisch Parijs tot het historische Kiev en van het zonovergoten Barcelona tot het exotische Tel Aviv; de maatschappij biedt een brede variëteit aan bestemmingen voor de avontuurlijke reiziger. Ook zijn er seizoensgebonden bestemmingen die het ontdekken waard zijn.

# Czech AirlinesInformatie
Website:https://www.csa.cz
Telefoonnummer:00420-2840-00601
Email support:call.centre@csa.cz
ICAO code:CSA
Callsign:CSA-LINES
Vestigingsland:Tsjechië

Geschiedenis

Het verhaal van Czech Airlines begon in de vroege 20e eeuw, toen het in 1923 werd opgericht als CSA (Czechoslovak State Airlines). De luchtvaartmaatschappij speelde een pioniersrol in de burgerluchtvaart in Europa en overleefde zowel politieke als economische turbulentie. In de jaren na de val van het IJzeren Gordijn moderniseerde het bedrijf zijn vloot en diensten, en werd het lid van de SkyTeam-alliantie. De maatschappij heeft haar aanwezigheid op de internationale markt gestaag uitgebreid, en blijft een symbool van Tsjechische innovatie en veerkracht. Lees ook verder over Air Europa en Ryanair.

Ruimbagage & Handbagage

Voor wat betreft bagage hanteert Czech Airlines verschillende regels afhankelijk van de ticketklasse. In de Economy Class is meestal één stuk handbagage toegestaan met een maximale afmeting van 55 x 45 x 25 cm en een gewicht tot 8 kg. Ruimbagage kan variëren tussen de 15 en 23 kg. Extra bagage is tegen een vergoeding bij te boeken. Business Class-passagiers genieten meer ruimte en kunnen rekenen op flexibelere bagage-opties. Het is aan te raden om altijd de meest actuele informatie op de website van de maatschappij te raadplegen.


Wat voor soort luchtvaartmaatschappij is dit?

Czech Airlines positioneert zich als een standaard luchtvaartmaatschappij met een vleugje Europese luxe. Het is niet strikt een budgetmaatschappij, maar biedt ook geen extreme luxe. De maatschappij vindt een balans tussen comfort, service en prijs, en richt zich op zowel vakantiegangers als zakelijke reizigers. Bekijk de mogelijke vluchten vanaf Liège Airport.

Hoe kan ik last-minute tickets kopen en inchecken?

Tickets voor Czech Airlines kunnen gekocht worden via hun officiële website, erkende reisagenten, of direct op luchthavens. Inchecken kan online, via mobiele apps of fysiek aan de balie. Ze bieden ook de mogelijkheid van self-service kiosken op sommige luchthavens, wat het incheckproces versnelt. Tip: overweeg een vakantie naar Malediven of Zweden.

Hoe wordt de klantenservice beoordeeld?

Czech Airlines biedt klantenservice via meerdere kanalen: telefonisch, via e-mail en sociale media. Er is ook een FAQ-sectie op hun website voor snelle antwoorden op algemene vragen. De beoordelingen van de klantenservice zijn over het algemeen positief, waarbij de responsiviteit en deskundigheid van het personeel vaak worden geprezen.