Bulgaria Air

Bulgaria Air is de nationale luchtvaartmaatschappij van Bulgarije, met zijn thuisbasis op Sofia Airport. De airline, opgericht in 2002, combineert Oost-Europese gastvrijheid met moderne luchtvaartstandaarden. Ze bedient een vloot die voornamelijk bestaat uit Airbus en Embraer-toestellen. Voor liefhebbers van zowel vliegtuigdesign als comfort biedt de maatschappij een aangename ervaring met een focus op veiligheid en service. Hun diensten strekken zich uit van economy tot business class, met een scala aan in-flight services, waaronder Bulgaarse culinaire lekkernijen.

Vliegtickets & hotels zoeken mei 2024

ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

Vliegen met Bulgaria Air

Bulgaria Air vliegt naar een intrigerende mix van bestemmingen in Europa en het Midden-Oosten. Van de zonnige Middellandse Zeekusten zoals Athene en Barcelona tot de zakelijke hubs zoals Brussel en Zürich. Ook biedt het routes naar populaire vakantiebestemmingen in Bulgarije zelf, zoals Varna en Burgas. Een bijzondere vermelding is de route naar Tel Aviv, wat de luchtbrug vormt tussen Bulgarije en Israël.

# Bulgaria AirInformatie
Website:https://www.air.bg
Telefoonnummer:00359-24020400
Email support:callfb@air.bg
ICAO code:LZB
Callsign:FLYING BULGARIA
Vestigingsland:Bulgarije

Geschiedenis

Opgericht als opvolger van de voormalige staatsluchtvaartmaatschappij Balkan Bulgarian Airlines, heeft Bulgaria Air sinds 2002 een indrukwekkende ontwikkeling doorgemaakt. Het is geëvolueerd van een bescheiden begin met een kleine vloot tot een solide speler in de Oost-Europese luchtvaartsector. Ze hebben zich toegelegd op uitbreiding en modernisering van hun vloot en hebben code-share-overeenkomsten met verschillende internationale luchtvaartmaatschappijen, wat het netwerk en bereik vergroot. Klik ook door naar Widerøe en Lufthansa.

Ruimbagage & Handbagage

Qua bagage biedt Bulgaria Air verschillende opties die passen bij verschillende reisbehoeften. Handbagage is beperkt tot 10 kg met maximale afmetingen van 55x40x23 cm. Ruimbagage voor economy-class passagiers is over het algemeen beperkt tot 23 kg, terwijl business class passagiers tot 32 kg kunnen inchecken. Er zijn toeslagen voor overbagage en speciale items zoals sportuitrusting.


Wat voor soort luchtvaartmaatschappij is dit?

Bulgaria Air positioneert zich als een full-service luchtvaartmaatschappij, wat betekent dat het geen budgetmaatschappij is, maar ook niet per se als een luxe merk wordt gezien. De focus ligt op een balans tussen comfort en kosten, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor zowel zakelijke reizigers als vakantiegangers. Bekijk de mogelijke vluchten vanaf Luchthaven Schiphol.

Hoe kan ik last-minute tickets kopen en inchecken?

Tickets kunnen op meerdere manieren worden gekocht: via de officiële website, erkende reisbureaus of direct aan de balie op de luchthaven. Inchecken kan zowel online als fysiek aan de balie, waarbij online inchecken meestal 24 tot 48 uur voor vertrek beschikbaar is. Tip: overweeg een vakantie naar Cuba of Verenigde Staten.

Hoe wordt de klantenservice beoordeeld?

Klantenservice bij Bulgaria Air wordt verleend via een verscheidenheid aan kanalen, waaronder een 24/7 hotline, e-mailondersteuning en sociale media. Over het algemeen wordt de klantenservice als voldoende tot goed beoordeeld, met name op het gebied van responsiviteit en het bieden van oplossingen voor reisgerelateerde problemen.