De 10 leukste dingen om te doen in Willemstad

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao en telt zo’n 140.000 inwoners. Daarmee is het de grootste stad van Curaçao én van de Kleine Antillen. De hoofdstad is verdeeld in twee stadsdelen: Punda en Otrobanda. Samen vormen zij het historisch hart van Willemstad. De St. Anna Baai scheidt de twee wijken van elkaar, terwijl de Koningin Emmabrug ze opnieuw met elkaar verbindt. Of je nu een echte liefhebber bent van cultuur of dol bent op shoppen, in deze kleurrijke stad valt er genoeg te doen. In deze blog deel ik 10 dingen die je absoluut moet doen wanneer je in Willemstad bent. Alle genoemde activiteiten liggen op loopafstand van elkaar en zou je met gemak in een dag kunnen doen.

ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

1. Bewonder de kleurrijke gebouwen aan de Handelskade

Of je nu in Willemstad bent geweest of niet, iedereen herkent de kleurrijke huisjes van de promotiefoto’s van Curacao. De huisjes zijn gevestigd aan de Handelskade waar je tevens het meest gefotografeerde gebouw van het eiland vindt: Penha. Het historische gebouw bestaat sinds 1708 en is een van de oudste winkels van Willemstad. Je koopt hier onder meer cosmetica en parfums uit het midden –en luxere segment.

2. Maak een foto van de reusachtige ‘Dushi’ en ‘Curacao’ letters

Je vindt de beroemde “Curacao” en “Dushi” letters in het Koningin Wilhelmina park in Punda. Je hebt zo’n foto vast wel eens gezien bij een vriend of familielid die op Curacao was. Eigenlijk mag bij jouw bezoek aan Willemstad deze foto niet ontbreken. Tip: Ga vroeg in de ochtend zodat er niet zoveel toeristen zijn en jij alleen met de letters op de foto kunt.

3. Bewandel de Koningin Emmabrug

De Koningin Emmabrug verbindt de twee stadsdelen Punda en Otrobanda met elkaar. De brug wordt ook wel de Pontjesbrug of de swinging old lady genoemd. Wat deze brug zo uniek maakt is dat het de enige drijvende houten draaibrug ter wereld is. Staat de brug open? Dan brengt de ferry je gratis naar de overkant.

4. Rijd over de Koningin Julianabrug

Behalve de Koningin Emmabrug is er nog een brug die de wijken Punda en Otrobanda met elkaar verbindt, namelijk de Koningin Julianabrug. Via de deze 56 meter hoge brug rijd je met de auto van Punda naar Otrobanda en vice versa.

5. Winkelen tot je erbij neervalt

Shopliefhebbers komen ook helemaal aan hun trekken in Willemstad! Zowel in Punda als in Otrobanda zijn er genoeg mogelijkheden om je een dagje te vermaken. In Punda kom je vooral bekende merken tegen terwijl je in Otrobanda juist veel kleine boetiekjes tegen komt. De belangrijkste winkelstraat in Otrobanda is de Breedestraat.

6. Lunch tussen de locals

Iedere dag, met uitzondering van zondag, geniet je van 11.00 tot 15.00 uur van de lekkerste lokale gerechten in Plasa Bieu. Probeer zekers eens de stoofvlees van geitenvlees! Heel bijzonder en echt lekker.

7. Koop je souvenirs op de Ronde Markt

Van koelkastmagneetjes tot armbandjes en van houtwerk tot flessen likeur. Al je souvenirs koop je op de overdekte Ronde Markt. Dit is een overdekte markt met heel veel leuke kraampjes. Is het je laatste dag Curaçao en heb je nog geen souveniers voor thuis? Dan kan je die hier zeker vinden!

8. Ontdek levendig Pietermaai

Waar Pietermaai voorheen werd gezien als een gevaarlijke buurt die je liever kon vermijden, is het tegenwoordig één van de gezelligste wijken van Curaçao. Je hebt hier een ruime keuze aan restaurants, bars en hippe hotels. Daarnaast kent Pietermaai ook een bruisend nachtleven.

9. Spot de Nederlandse invloeden

In Curaçao vind je nog steeds overal op het eiland sporen van de Nederlandse bezetting. Zo beheerst bijna iedereen op het eiland de Nederlandse taal en hebben veel straten nog Nederlandse namen. Door de Hollandse architectuur wordt Willemstad ook wel het Amsterdam van het westelijk halfrond genoemd.

10. Bezoek het Kura Hulanda museum

j. Het Kura Hulanda museum laat het slavernijverleden van Curaçao zien waarbij er wordt ingegaan op de slavenhandel en de vreselijke omstandigheden waarin slaven moesten leven. Je kunt het museum ook bezoeken onder begeleiding van een gids. De entree voor het museum is ongeveer 20 Antilliaanse gulden en voor de gids betaal je 10 Antilliaanse gulden extra. Het Kura Hulanda museum is gevestigd in een voormalig slavendepot in Otrobanda.

Plaats een reactie