Tips voor een golfvakantie naar Ierland

Ierland, een prachtige bestemming voor uw golfvakantie. Een land met een adembenemend mooie natuur zoals; te gekke maanlandschappen, de kust van de ruige Atlantische oceaan en enorme grottenstelsels. Naast deze indrukwekkende natuur, is Ierland een prima bereikbare, gastvrije en ontspannen golfbestemming. Op vakantie gaan en golfen, is een perfecte combinatie in Ierland. Er zijn hier meerdere golf regio’s, met ieder zijn eigen charmes en de golfbanen zijn uniek. Er wordt hier bijna nergens naar een handicap gevraagd en de gastvrijheid van de Ieren, vind u op alle golfbanen terug. Indien u een (goede) GVB speler bent, is Ierland de bestemming voor uw golfvakantie. Tip: bekijk ook onze blog over een rondreis door Ierland.

ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

Mooiste golfregio’s van Ierland

Ierland is de ideale bestemming voor een korte golf vakantie. Er gaan dagelijks vliegtuigen naar Ierland. Op Cork, wordt zelfs 2 x daags gevlogen. U kunt kiezen voor vluchten vanuit Nederland, maar ook vanuit Duits luchthavens zoals Munster, Dortmund, Dusseldorf en Köln wordt er dagelijks gevlogen op Ierland. Het is ook het aanbevelen waard, om in Ierland een auto te huren. Op deze manier, kunt u een golftrektocht maken, langs de mooiste natuur en golfgebieden in Ierland. Hieronder vind je onze persoonlijke top 3 mooiste golfbestemmingen in Ierland.

1. Cork & Dublin

In het zuidwesten van Ierland, ligt deze gezellige, gastvrije en goed bereikbare stad. Er zijn hier, in de directe omgeving, 5 mooi aangelegde golfbanen. Zodat u hier als golfer prima aan uw trekken kunt komen. Op 5 km van Cork, ligt Blarney, een plaatsje dat in een rustige vallei ligt. Hier kunt u, uw vakantie doorbrengen, in het prachtige, van hardhout opgetrokken Allcorns Country Home. In het mooie heuvelachtige landschap, ten noorden van Corke, ligt het Ramada hotel. Dit mooie golfresort, ligt aan de Blarney Golf Course. Deze 2 verblijven, zijn van alle gemakken voorzien. ’s Avonds kunt u hier uitgaan in het gemoedelijke Blarney of de bruisende stad Cork. Aan de oostkust van Ierland, vindt u deze uitgaansstad, waar het erg gezellig is en u heerlijk kunt golfen op 1 van de 10 prachtige golfbanen, die hier zijn aangelegd. Om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, zijn er in en rond Dublin enkele top golfresorts aangelegd.

2. Carton house

Carton house ligt op het Graven van Kildare landgoed. Dit is een indrukwekkend landhuis, met mooie suites en lounches. In de voortuin van dit prachtige verblijf, liggen 2 van de bekendste banen van Ierland; de Montgomerie en het mooi ontworpen parkland van O’Meara. Er is hier een spa centrum en u zult hier alle luxe vinden, die u op een golfvakantie nodig heeft. Wilt u dichter bij het centrum van Dublin zitten, is het Castleknock Hotel en Country Club, de beste vakantie bestemming voor u. Dit 144 kamers tellende 4 sterren hotel, ligt direct aan de golfbaan. Het zal u hier aan niets ontbreken.

3. Waterford

Het graafschap Waterford, ligt in het zuid oosten van Ierland. In dit mooie Graafschap, liggen 4 uitstekend aangelegde parkland banen. Waterford, wordt ook wel “the sunny east”genoemd, omdat hier de zon het meeste schijnt van heel Ierland. Op een landgoed, direct aan een 18 holes golfbaan, ligt Faithlegg House & Golf Club. Dit luxe golfresort, heeft 82 ruime kamers, die van alle gemakken voorzien zijn. Er is een binnenzwembad, sauna, bar en restaurant. U kunt natuurlijk ook na een heerlijke dag golfen, de geur van de locale restaurants en pubs opsnuiven.


Overzicht beste golfbanen van Ierland

Voor de echte golfliefhebber, heeft Ierland alles wat u zich maar kunt wensen. De prachtigste wedstrijdbanen, de mooiste landschappen, een interessante geschiedenis en veel gezelligheid. Ontdek waarom Ierland een golfbestemming is, die als een van de belangrijkste in de wereld geld en test hier uw golfvaardigheden uit. Het is terecht, dat Ierland beroemd is, om zijn mooie landschappen, bezienswaardigheden en de mensen met hun eigenzinnige karakters. Indien u hier op vakantie gaat, zult u niet alleen overtuigd worden van de golftraditie van Ierland, maar het beeld van de baan kwaliteit zult u ook moeten bijstellen. Er bevinden zich hier de meeste zeebanen ter wereld en op de meest spectaculaire locaties, een aantal prachtige wedstrijdbanen. Hieronder vind je onze persoonlijke top 4 golfbanen van Ierland.

1. Lahinch

In het westen van Ierland, vind u deze uitstekende golfbaan. Lahinch, heeft een kleurrijke geschiedenis en is aangelegd op een perfect terrein voor een zeebaan. U kunt hier uw hart als golfliefhebber ophalen. Op deze baan, zijn diverse professionele, maar ook talloze amateur kampioenschappen gehouden. Lahinch, is een 18 holes traditionele baan, met een blinde par 4 en 5 hole, die tot de topbanen van Ierland hoort, waar de beste spelers ter wereld al gespeeld hebben. De baan heeft een lengte van 6193 meter. U hoeft hier geen lid te zijn om hier te mogen spelen. Het is een professionele baan, waar alle faciliteiten aanwezig zijn, die je als golfer verwacht.

2. Malone Golf Club

Deze golfbaan, is gelegen op een prachtig landgoed, in het noorden van Ierland, bij Belfast. In dit park van 100 hectare bomen en grasland, ligt een schitterend meer, wat het plaatje compleet maakt en waarom het een genot is om hier te golfen. Op deze mooie golfbaan, hebben al talrijke golfevenementen plaatsgevonden. De baan heeft een lengte van 6073 meter, par 72 en een 9 en 18 holes mogelijkheid. De vele struiken, bomen en het grote meer waar de laatste 9 holes omheen liggen, maken deze baan, tot een echte uitdaging.

3. County Louth (Baltray)

Een golfbaan, met aan de ene kant de Ierse zee en aan de andere kant de Boyne rivier. Deze golfbaan, ligt op 5 km afstand van het historische stadje Drogheda, in het oosten van Ierland. Als u streeft naar perfectie, kan de zachte verraderlijke wind, u behoorlijk dwarsbomen. Op deze baan, worden jaarlijks de oost Ierse amateurkampioenschappen gehouden. De Baltray golfbaan, staat bekend om zijn golvende greens en de fairways zijn hier onvoorspelbaar. U kunt hier 9 en 18 holes spelen en de baan heeft een lengte van 6300 meter.

4. Mount Juliet

Een goed onderhouden en prachtig aangelegde golfbaan, in het zuiden van Ierland bij de stad Kilkenny. Deze uitdagende baan, heeft zich al bewezen als top golfbaan, voor veel professionals van over de hele wereld. De golfbaan, is 6675 meter en heeft 18 holes en par 72. De vele waterhindernissen, zijn hier erg verraderlijk en de bomen rond de greens, vereisen ook de nodige techniek. Het beroemde landgoed, waar deze golfbaan, zich op bevind en de vele verschillende hindernissen, maken deze locatie tot een echte trekpleister, voor de golfliefhebber. Tip: bekijk hier ook ons overzicht met kindvriendelijke hotels in Ierland.