Top 8 mooiste badplaatsen op Corfu

Corfu, ook wel Kerkyra genoemd, ligt ten westen van het Griekse vasteland ter hoogte van Albanië. Het is een groen eiland omdat het er regelmatig regent, met in het voorjaar veel bloeiende heesters en struiken. Het heeft prachtige zand- en kiezelstranden. De kuststrook van dit Griekse eiland is zeer gevarieerd. Wat je je blijft herinneren van Corfu is het heldere blauwgroene water van de Ionische Zee en de eindeloze bossen zilvergroene olijfbomen. Het water van de zee met zijn inhammen biedt een schitterend overzicht van alle mogelijke kleuren blauw en het is gewoonlijk zo helder dat je de vissen kunt zien. Er staan tussen de drie en vier miljoen olijfbomen in het golvende landschap. Corfu is ook wel bekend van het paleis van Sissi (Achilleion). Sissi was keizerin van Oostenrijk en Hongarije. Over haar leven is ook een film gemaakt. Bekijk ook onze blog met leuke all-inclusive adresjes op Corfu!

ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  
Overzicht top 8 mooiste kustplaatsen op Corfu

Corfu-stad

Corfu-stad is de hoofdstad van Corfu. De bouwstijl doet Italiaans aan. Je vind er talloze winkelstraatjes, cafés, terrassen, etc. Veel terrassen liggen aan de rand van de Esplanade en aan de haven.  Aan restaurants ook geen gebrek. Op het grote grasveld bij de Esplanade wordt vaak cricket gespeeld. Een leuke manier om de stad te verkennen is d.m.v. een rondrit met een paardenkoets. De paarden zijn vaak getooid met een hoedje.Veel smalle straatjes met hoge bebouwing kom je hier tegen. Een leuk winkeltje om te bekijken is het schaakspelwinkeltje. Hier vind je schaakspelen in alle vormen en maten. Veel van olijfbomenhout. Als je op Corfu bent is een bezoek aan Corfu-stad zeker aan te raden. Vooral voor mensen die van oude steden houden, winkelen, terrasje pakken etc. De meeste toeristen verblijven in een van de vakantiecentra buiten de stad. Trekpleisters zijn ook het oude fort en de nieuwe vesting bij de oude haven.

Paleokastritsa

Paleokastritsa is ongetwijfeld het mooiste plekje van Corfu. Hier vind je 3 schitterende baaien. Zo blauwgroen als op de foto’s is het in werkelijkheid ook. Het ligt helemaal aan de westkant van het eiland maar de verbinding naar Corfu-stad is goed. Bij Paleokastritsa kun je ook naar boven de bergen in. Bij “Bella Vista” heb je een grandioos uitzicht over de kust met de baaien, de jachthaven en het Teotokosklooster op de berg. Ga je in het voorjaar dan heb je ook nog eens een mooi contrast met de talrijke gele bloemen die dan bloeien. Op 1 van de 2 rotspunten ligt het Theotokosklooster welke te bereiken is via een slingerende weg naar boven. Hier moet je beslist een kijkje gaan nemen. Je hoeft niet gelovig te zijn om dit te kunnen waarderen. Het klooster is spierwit. De blauwe lucht steekt daar prachtig bij af. Talrijke bloeiende planten in allerlei potten en kruiken, fruitbomen in de borders. Tjilpende mussen en helemaal geen verkeer. Hier kom je helemaal tot rust. Let er alleen op dat je niet te luchtig gekleed bent, dat wordt niet op prijs gesteld

Gouvia

Gouvia ligt 20 autominuten van Corfu-stad. Het is een gezellig druk toeristisch plaatsje met 2 lange straten vol winkeltjes, supermarktjes en eet- en uitgaansgelegenheden. Het heeft een klein zandstrand en een kiezelstrand. In Gouvia vind je vele watersportmogelijkheden. Er is een grote jachthaven met zeilboten.

Myrtiotissa

Myrtiotissa ligt aan de westkust ten zuiden van Glyfada. De weg er naar toe loopt dwars door olijfboomgaarden. Bij de kust aangekomen loopt een rotsachtig zandpad vrij steil omlaag naar het schitterende zandstrand. Myrtiotissa is het bekende naturistenstrand van Corfu, genoemd naar het nog bewoonde Myrtiotissa-klooster wat boven de baai is gelegen. Aan de ene kant de zee, aan de achterkant de steile rotsen. Het zandstrand bestaat uit een hele fijne zandkorrel wat je niet vaak tegenkomt. Er staan ook 2 eenvoudige strandtentjes waar sandwiches en fruit te koop zijn. Aan de beide uiteinden van het strand loopt het water als een klein watervalletje van de berg af naar beneden. Het is aan te raden de auto of scooter op de betaalde parkeerplaats boven te laten staan en te voet af te dalen vanwege de slechte begaanbaarheid.

Roda

Roda was vroeger een klein vissersdorpje. Tegenwoordig is het een echt toeristenplaatsje. Er zijn veel hotels, auto-en motor-brommer- en fietsverhuurbedrijven, bars, tavernes, souvenirwinkeltjes etc. Ook aan watersporten geen gebrek waaronder parasailing. Het zand- en kiezelstrand is hier 7 km lang. Het pittoresk vissershaventje doet nog altijd dienst. Bron van inkomsten is hier nog steeds de visserij, vandaar dat je in de visrestaurantjes langs de kust verse vis kunt eten. Roda ligt ongeveer 35 km ten noorden van Corfu-stad.

Glyfada

Glyfada ligt aan de westkust van Corfu, 15 km gelegen van Corfu-stad, en heeft een schitterend zandstrand. Je kunt hier bij de rotsen goed snorkelen door het heldere water. De Grieken komen hier ook. Overdag zijn er veel dagjesmensen die ‘s-avonds weer vertrokken zijn. Langs het strand liggen de hotels en restaurantjes. In Glyfada zijn watersporten zoals kanovaren en waterfietsen. Je vindt hier 2 dure minimarkten. Een steile weg vanaf de berg voert naar Glyfada met een prachtig uitzicht.

Kassiopi

Kassiopi ligt aan een inham. De naam van het havenstadje is afgeleid van Kassi” (grens) en “Opia”  (uitkijkpunt). Aan de overkant zie je Albanië liggen. Kassiopi ligt 36 km ten noorden van Corfu-stad. Bij de haven liggen vele terrasjes. Loop je links van de haven naar de kust dan vind je mooie baaitjes, het fotograferen waard. Op een stuk liggen spierwitte platte rotsen in de blauwe zee. Rondom gele brem met het groene gras!Op een landtong overblijfselen van een kasteel. Ook de omgeving rondom Kassiopi is erg mooi groen en bergachtig. Hier komen veel Engelsen. ‘s-Avonds is het er gezellig met de winkeltjes en restaurantjes rondom de haven.

Sidari

Sidari ligt aan de noordkust. Uit zee steken de gestreepte rotsen van zandsteen en leemformaties uit en vormen zo kleine inhammen die aan fjorden doen denken met ondiep helder blauw water en een zandbodem. Bekend is het Canal d ‘Amour.Volgens de legende zou iedere jonge vrouw die in de schaduw door het water loopt binnen 1 jaar een wens vervuld zien worden. Heb je een trouw-wens neem dan hier een duik. Er is naast de baaitjes ook nog een groot zandstrand met ondiep water. Sidari wordt overspoeld door de Engelsen. Kon je er vroeger mooie foto’s van de rotsen maken, tegenwoordig liggen deze bezaait met zonnenden roodverbrande Engelsen. Sidari heeft een gezellig centrum met winkeltjes, barretjes en restaurants

Op zoek naar een fijn hotel op Corfu? Kies hieronder een van onze blogs voor meer inspiratie en tips!


Wat zijn de mooiste stranden bij deze badplaatsen op Corfu?

Glyfada (breed zandstrand, Golden Beach genoemd), Paradise beach (Chomis, alleen per boottaxi) Paleokastritsa, Kalamaki (breed zandstrand, 5 kilometer ten westen van Kassiopi), Myrtiotissa (mooi zandstrand, moeilijk te bereiken), Agios Gordis (breed zandstrand), Roda/Acharavi (8 kilometer strand, oostelijke deel is het mooiste), Agios Stefanos (10 kilometer ten zuiden van Sidari), Arilas (zandstrand, mooi en rustig), Agios Georgios (zandstrand, mooi en rustig, grote baai), Astrakeri (mooi breed en zeer rustig zandstrand) (5 kilometer ten westen van Roda), Korission meer (eindeloze stranden, vaak veel wind), Korission en Kavos (zuid Corfu).

Wat zijn mooie baaien om te snorken, duiken en zwemmen?

Paleokastritsa (snorkelen, duiken, grotten etc.), Sinies (snorkelen, duiken, per boot bereikbaar, cruise oostkust, Kassiopi), Barbati (snorkelen, duiken), Glyfa (snorkelen), Cape Drastis / Peroulades.