5 leuke dingen om te zien en te doen in Hua Hin

Hua Hin is een van de oudste badplaatsen in Thailand en is niet alleen bij toeristen maar ook bij de Thai erg populair. Het ligt op ongeveer 3 uur rijden vanaf Bangkok en is hierdoor ook een geliefde strandbestemming voor mensen die een rondreis maken door het noorden en daarna nog willen relaxten op het strand zonder daarvoor te veel of te ver te moeten reizen. Hua Hin is geen gigantische plaats maar heeft zeker een hoop te bieden. Zo vind je in het centrum een gezellige night market, kun je heerlijk vis eten in de restaurants aan het water en is er in de omgeving ook voldoende te doen. In Hua Hin heb je een strand van 8 kilometer lang, welke afhankelijk van het seizoen en de waterstand erg breed kan zijn óf bij vloed wat smaller. Je vind hier nog niet echt de tropische setting die je verder in het zuiden wel hebt zoals bij Ao Nang, Phuket of een van de vele eilanden, maar de stranden zijn hier erg mooi en het is een prima strandbestemming.

ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

Tips voor een verblijf in Hua Hin

De badplaats Hua Hin ken je misschien nog wel uit het programma B&B Vol Liefde. Het is de Nederlander Martijn die hier het guesthouse & restaurant Say Cheese runt. Dan heb je direct een leuk adresje om te overnachten en te eten;) Maar in Hua Hin is nog veel meer te doen en te zien! Hieronder vind je onze favorieten! Zoek je nog een goede accommodatie? Wij hebben hier de beste all-inclusive resorts van Thailand (waaronder een aantal in Hua Hin) voor jou op een rijtje gezet.

1. Bezoek het wereldberoemde Hua Hin Railway Station

Toen in 1920 de spoorlijn tussen Bangkok en Hua Hin gerealiseerd werd is dit prachtige koloniale treinstation gebouwd. De komst van de spoorlijn zorgde voor een toename in toerisme voor de stad. Het treinstation is kleurrijk en heeft een bijzondere architectuur. Naast het station staat nog een apart gebouw, de Royal Waiting Room, in dezelfde stijl en kleuren als het stationsgebouw, De Royal Waiting Room werd gebruikt door de koning en zijn gevolg als ze met de trein reisde. Zeker de moeite waar om te bezoeken en hier eens rustig rond te kijken en wil je een stukje in de trein rijden dan kun je een (retour) ticket kopen naar Cha Am. Een ritje van +- 35 minuten kost je een paar cent per persoon en is een leuke belevenis mocht je niet eerder in Thailand gereisd hebben.

2. Khao Sam Roi Yot National Park

Ga een dag naar het Khao Sam Roi Yot National Park – én vergeet daar zeker niet de Phraya Nakorn Cave te bezoeken met haar Royal Pavallion. Het Khao Sam Roi Yot Nationale Park ligt op 60 kilometer ten zuiden van Hua Hin en is een gebied met veel wildlife, mangrovebossen, mooie strandjes gelegen tussen de kalksteen gebergtes die je hier vind en vele wandelroutes waar je kunt klommen naar prachtige uitkijkpunten. De Phraya Nakorn Cave is bereikbaar via een klim vanaf Laem Sala Beach, je kunt op dit strand komen met een longtail (afhankelijk van je wensen kun je hiermee eerst een tour over het water doen waarna je vervolgens wordt afgezet op het Laem Sala Beach) óf via een wandelpad (20 a 25 minuten) die je over de heuvel naar het strand brengt. Op het strand aangekomen is het startpunt voor de klim naar de Phraya Nakorn Cave. De route is een steil pad van 430 meter lang, onderweg zal je 130 meter stijgen in hoogte. De treden zijn ongelijk en kunnen met nat weer glad zijn. De meningen over de moeilijkheidsgraad van deze klim variëren erg. In ons geval hebben we de klim gedaan met 2 kinderen van 3 jaar oud, deels getild en deels zelf gelopen, dit was prima te doen en zeker de moeite waard!

3. Bezoek Wat Huay Mongkol

Deze tempel ligt op 19 kilometer van het centrum van Hua Hin. Deze Boeddhistische tempel is bekend vanwege het grootste beeld ter wereld van de legendarische Thaise monnik Luang Phor Thuad. Geloofd wordt dat hij wonderen kon verrichten en een amulet met zijn beeltenis zou volgens vele Thai je beschermen in gevaarlijke situaties. Op het terrein van ongeveer 80 hectare is naast het beeld van Luang Por Thuad nog meer te vinden. Zo staan er onder andere 2 beelden van een driekoppige olifant aan de voet van het beeld.

4. Bezoek de Cicada Market

Deze markt is gelegen bij het Hyatt Hua Hin en is elke vrijdag, zaterdag en zondag in de avonden geopend. Je vind hier lekker eten, kunst, kleding en ook heb je hier theatervoorstellingen en muziek. Loop je door naar achteren dan vind je op het terrein daarnaast nog een markt waar ook veel leuks te vinden is. Zo vind je daar heerlijke fruitshakes, sushi, een barretje waar je gezellig wat kunt drinken en vele marktkraampjes die van alles en nog wat verkopen. De Cicada Market is in het weekend zeker een aanrader!

5. Leef je uit in de Vana Nava water jungle

Dit leuke waterpark heeft de grootste en de langste waterglijbaan van Thailand. Het is er erg schoon en mooi opgezet. Het waterpark heeft voor iedere leeftijd leuke attracties en je kunt je er prima een volle dag vermaken. Zo heb je hier een lazy river, snelle glijbanen, glijbanen met banden, een swimm-up bar, een kids gedeelte met een splash gedeelte, een golfslagbad en ga zo maar door. Ze hebben een onderwater fotostudio, je kunt er privé cabanas huren voor tijdens je verblijf daar en er zijn mogelijkheden voor massages en behandelingen in de spa. Meer informatie over openingstijden en tickets vind je hier.