Austrian Airlines

Austrian Airlines, opgericht in 1957, is de nationale luchtvaartmaatschappij van Oostenrijk en heeft haar thuisbasis op Vienna International Airport. Als lid van de Star Alliance biedt Austrian een mix van regionale en internationale vluchten, met een focus op kwaliteit en Oostenrijkse gastvrijheid. De maatschappij vliegt met een diverse vloot, waaronder Boeing 777’s voor langeafstandsvluchten en Embraer toestellen voor kortere routes. Voor luchtvaartliefhebbers is het interessant om te weten dat Austrian bekend staat om haar hoogwaardige in-flight services, waaronder de bekroonde catering en entertainmentopties.

Vliegtickets & hotels zoeken mei 2024

ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

Vliegen met Austrian Airlines

Austrian Airlines bedient een uitgebreid netwerk van meer dan 130 bestemmingen wereldwijd. In Europa focust de maatschappij op belangrijke zakencentra zoals Londen, Parijs en Frankfurt, maar ook op toeristische juweeltjes zoals Mykonos en Santorini. Buiten Europa vliegt Austrian naar Aziatische metropolen zoals Bangkok en Beijing, alsook naar Noord-Amerikaanse steden zoals New York en Washington D.C. Een eclectische mix voor zowel de zakelijke als recreatieve reiziger.

# Austrian AirlinesInformatie
Website:https://www.austrian.com
Telefoonnummer:0031-20721-9419
Email support:info@austrian.com
ICAO code:AUA
Callsign:AUSTRIAN
Vestigingsland:Oostenrijk

Geschiedenis

Het ontstaan van Austrian Airlines dateert van 1957, toen het werd opgericht als joint venture van verschillende Oostenrijkse bedrijven. Door de jaren heen heeft de maatschappij diverse transformaties en fusies ondergaan. In 2009 werd het een volledig dochterbedrijf van de Lufthansa Group. Hoewel de maatschappij enige uitdagingen heeft ondervonden, zoals economische crises en de concurrentie van low-cost maatschappijen, heeft Austrian zich weten aan te passen en te innoveren, waaronder de introductie van premium economy class in 2018. Klik ook door naar Virgin Atlantic Airways en Korean Air.

Ruimbagage & Handbagage

De bagagevoorschriften van Austrian Airlines zijn overzichtelijk en bieden flexibiliteit. Handbagage mag maximaal 55x40x23 cm zijn en tot 8 kg wegen. Ruimbagage is afhankelijk van de boekingsklasse, maar over het algemeen is 23 kg toegestaan in Economy en 32 kg in Business Class. Overbagagekosten variëren per route en kunnen online of op de luchthaven worden voldaan. Speciale regelingen voor sportuitrusting en muziekinstrumenten zijn ook beschikbaar.


Wat voor soort luchtvaartmaatschappij is dit?

Austrian Airlines is een full-service maatschappij met een focus op kwaliteit en comfort. Het is geen budgetmaatschappij; eerder biedt het een scala aan diensten zoals gratis maaltijden en drankjes, evenals premium zitopties. Het bedient zowel zakelijke als vrijetijdsreizigers en onderscheidt zich door haar Oostenrijkse gastvrijheid en servicegerichtheid. Bekijk de mogelijke vluchten vanaf Luchthaven Münster-Osnabrück.

Hoe kan ik last-minute tickets kopen en inchecken?

Tickets voor Austrian Airlines kunnen worden gekocht via de officiële website, mobiele app, reisagenten of telefonisch. Inchecken kan online 47 uur voor vertrek of op de luchthaven. Stoelreserveringen en eventuele aanvullende diensten kunnen tijdens het boeken of inchecken worden geregeld, afhankelijk van de ticketvoorwaarden. Tip: overweeg een vakantie naar Aruba of Gambia.

Hoe wordt de klantenservice beoordeeld?

Klantenservice bij Austrian is toegankelijk via diverse kanalen zoals telefoon, e-mail en sociale media. Op de luchthaven zijn er speciale balies en lounges voor extra ondersteuning. De maatschappij wordt doorgaans goed beoordeeld voor haar klantenservice, met name voor haar proactieve en responsieve benadering om eventuele problemen tijdens de reis op te lossen.