Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en een sterrenspeler in het Europese luchtruim. Opgericht in 2006, is de maatschappij een volwaardig lid van de Star Alliance. Met een vloot van voornamelijk Airbus-toestellen biedt het een naadloze verbinding tussen Brussel en de wereld. Vanaf Brussels Airport, haar belangrijkste hub, strekt het netwerk zich uit over meer dan 100 bestemmingen. De maatschappij is bekend om haar Belgische gastvrijheid en premium services zoals een uitstekende keuken aan boord en comfortabele stoelen, waardoor het een favoriete keuze is voor zowel vakantiegangers als zakenreizigers.

Vliegtickets & hotels zoeken april 2024

ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

Vliegen met Brussels Airlines

Brussels Airlines biedt een gevarieerd aanbod van bestemmingen aan, dat reikt van Europa tot Noord-Amerika en Afrika. In Europa concentreert de maatschappij zich op belangrijke steden zoals Londen, Parijs en Berlijn, maar ook op zonnige vakantiebestemmingen zoals Nice en Barcelona. Voor de avontuurlijke reiziger vormt Brussel een toegangspoort tot tal van Afrikaanse bestemmingen, waaronder Nairobi, Dakar en Kinshasa. Trans-Atlantische routes naar New York en Washington D.C. zijn ook beschikbaar, waardoor een breed scala aan mogelijkheden wordt ontsloten voor de globetrotter.

# Brussels AirlinesInformatie
Website:https://www.brusselsairlines.com
Telefoonnummer:001-866-308-2230
Email support:customerservice@brusselsairlines.com
ICAO code:BEL
Callsign:BEE-LINE
Vestigingsland:België

Geschiedenis

Brussels Airlines kwam tot leven in 2006 na een fusie tussen SN Brussels Airlines en Virgin Express. Het heeft een fascinerende geschiedenis die teruggaat tot Sabena, de voorganger en ooit de nationale luchtvaartmaatschappij van België. Brussels Airlines heeft in de loop der jaren een forse uitbreiding doorgemaakt, mede door zijn toetreding tot Star Alliance in 2009. De maatschappij overleefde de economische uitdagingen van de luchtvaartindustrie en is blijven groeien, met een focus op duurzaamheid en innovatie. Lees ook verder over WestJet en LOT Polish Airlines.

Ruimbagage & Handbagage

Brussels Airlines heeft duidelijke bagageregels om het reiscomfort te optimaliseren. Handbagage mag tot 12 kg wegen en moet binnen de afmetingen van 55x40x23 cm vallen. Voor ruimbagage varieert het gewicht en de kosten afhankelijk van de geboekte reisklasse en bestemming. Light-fare passagiers betalen voor ruimbagage, terwijl Flex en Bizz-klasse reizigers kunnen genieten van hogere bagagevrijstellingen. Extra kosten zijn van toepassing voor overbagage.


Wat voor soort luchtvaartmaatschappij is dit?

Brussels Airlines is een full-service luchtvaartmaatschappij die tussen budget en luxe in zit. Met verschillende boekingsklassen die variëren van economie tot business, bedient het een breed scala aan reizigers. De airline is bekend om het aanbieden van kwaliteitsservices zonder de prijskaartjes van een ultra-luxe luchtvaartmaatschappij. Bekijk de mogelijke vluchten vanaf Luchthaven Weeze.

Hoe kan ik last-minute tickets kopen en inchecken?

Tickets voor Brussels Airlines zijn verkrijgbaar via de officiële website, mobiele app, reisbureaus en partnermaatschappijen. Online inchecken is mogelijk vanaf 24 uur tot 1 uur voor vertrek, waardoor het gemakkelijker is voor reizigers om hun reis te plannen en boardingpassen van tevoren te verkrijgen. Tip: overweeg een vakantie naar Bonaire of Spanje.

Hoe wordt de klantenservice beoordeeld?

Brussels Airlines biedt klantenservice via meerdere kanalen, waaronder telefoon, e-mail en sociale media. De luchtvaartmaatschappij heeft een solide reputatie voor klantenservice, met speciale aandacht voor tijdige respons en probleemoplossing. Dit wordt onderstreept door talloze positieve beoordelingen en tevreden klantgetuigenissen.