Norwegian Air

Norwegian Air, opgericht in 1993, heeft zich ontpopt als een van Europa’s meest opvallende low-cost luchtvaartmaatschappijen. Met een hoofdkantoor in Fornebu, Noorwegen, heeft de maatschappij een moderne vloot met een focus op brandstofefficiëntie, zoals de Boeing 737 en 787 Dreamliner. Voor reizigers en luchtvaartliefhebbers die dol zijn op betaalbare maar comfortabele opties, biedt Norwegian Air gratis WiFi aan boord, een zeldzaamheid onder budgetmaatschappijen. De rode neus van hun vliegtuigen is bijna even iconisch als de aantrekkelijke tarieven die ze aanbieden.

Vliegtickets & hotels zoeken mei 2024

ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

Vliegen met Norwegian Air

Norwegian Air biedt een brede waaier aan bestemmingen die zich vooral in Europa bevinden, maar de maatschappij strekt haar vleugels ook uit naar Noord-Amerika en Azië. Of je nu de fjorden van Noorwegen wilt verkennen, een culinaire reis naar Barcelona wilt maken, of het noorderlicht in Scandinavië wilt zien, Norwegian heeft het allemaal. Ze bieden zelfs trans-Atlantische routes aan naar steden zoals New York en Los Angeles, wat uitzonderlijk is voor een low-cost maatschappij.

# Norwegian AirInformatie
Website:https://www.norwegian.com
Telefoonnummer:0047-2149-0015
Email support:info@norwegian.com
ICAO code:NOZ
Callsign:NORDIC
Vestigingsland:Noorwegen

Geschiedenis

Sinds de oprichting in 1993 is Norwegian Air uitgegroeid van een klein binnenlands vliegbedrijf naar een belangrijke speler op de Europese markt voor goedkope vluchten. Ze waren pioniers in het aanbieden van budgetvriendelijke langeafstandsvluchten met hun Dreamliner-vloot. De maatschappij heeft wel financiële uitdagingen gekend, maar hun vermogen om te innoveren en zich aan te passen heeft hen een favoriet gemaakt onder kostenbewuste reizigers. Klik ook door naar EasyJet en Air Canada.

Ruimbagage & Handbagage

Norwegian Air’s bagagebeleid is behoorlijk flexibel maar strak gereguleerd. Handbagage mag niet zwaarder zijn dan 10 kg en moet passen binnen de afmetingen van 55x40x23 cm. Voor ruimbagage is het maximumgewicht 20 of 25 kg, afhankelijk van de reisklasse. De kosten voor extra bagage kunnen variëren en zijn vaak lager als je van tevoren online betaalt. Het is de moeite waard om hier vooraf goed naar te kijken om verrassingen te voorkomen.


Wat voor soort luchtvaartmaatschappij is dit?

Norwegian Air is een low-cost luchtvaartmaatschappij die zich richt op zowel recreatieve als zakelijke reizigers die op zoek zijn naar waar voor hun geld. Hoewel de prijzen over het algemeen lager zijn, wordt er niet beknibbeld op comfort en voorzieningen, zoals gratis aan boord WiFi en moderne vliegtuigen. Bekijk de mogelijke vluchten vanaf Luchthaven Dortmund.

Hoe kan ik last-minute tickets kopen en inchecken?

Tickets voor Norwegian Air kunnen gemakkelijk worden gekocht via hun gebruiksvriendelijke website, mobiele app, of via geautoriseerde reisagenten. Inchecken kan online vanaf 24 uur voor de geplande vertrektijd, of je kunt gebruik maken van de incheckbalies en kiosken op de luchthaven. Tip: overweeg een vakantie naar Zweden of Dominicaanse Republiek.

Hoe wordt de klantenservice beoordeeld?

Norwegian biedt klantenservice via verschillende kanalen: telefonisch, via e-mail, en op sociale media. Hoewel het een low-cost maatschappij is, krijgt de klantenservice over het algemeen goede beoordelingen, vooral vanwege de responsiviteit en de bereidheid om problemen op te lossen. Het is een punt waarop de maatschappij zich onderscheidt in het budgetsegment.