Vueling

Vueling Airlines is een Spaanse low-cost luchtvaartmaatschappij die in 2004 werd opgericht. Met haar hoofdkantoor in Barcelona en andere belangrijke knooppunten zoals Madrid en Rome, heeft Vueling zich gevestigd als een betaalbare en efficiënte optie voor reizen binnen Europa. De vloot, hoofdzakelijk bestaande uit Airbus A320’s, is een van de modernste in Europa. Vueling staat bekend om zijn flexibele tariefplannen en aantrekkelijke opties voor zowel vakantiegangers als zakelijke reizigers.

Vliegtickets & hotels zoeken mei 2024

ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

Vliegen met Vueling

Vueling bedient een breed netwerk van bestemmingen, voornamelijk gericht op Europa, maar ook met routes naar Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Of je nu wilt wandelen in de Noorse fjorden, de historische bezienswaardigheden van Rome wilt verkennen, of wilt ontspannen op de Spaanse stranden, Vueling maakt het mogelijk tegen concurrerende prijzen.

# VuelingInformatie
Website:https://www.vueling.com
Telefoonnummer:0034-34931-518158
Email support:contactus@vueling.com
ICAO code:VLG
Callsign:VUELING
Vestigingsland:Spanje

Geschiedenis

In 2004 nam Vueling zijn eerste vlucht en brak snel door als een belangrijke speler op de low-cost markt. Het bedrijf werd in 2013 overgenomen door International Airlines Group (IAG), maar behield zijn merkidentiteit en operationele autonomie. De luchtvaartmaatschappij heeft verschillende innovaties geïntroduceerd, zoals de “Vueling Club” loyaliteitsprogramma en de optie om je stoel te kiezen via een interactieve kaart. Lees ook verder over Norwegian Air en Croatia Airlines.

Ruimbagage & Handbagage

Bij Vueling mag je één stuk handbagage meenemen van maximaal 10 kg en niet groter dan 55 x 40 x 20 cm. Optioneel kun je een extra kleinere tas meenemen. Ruimbagage is niet inbegrepen bij de meeste basistarieven. Je kunt echter tot 3 koffers van maximaal 23 kg elk bijboeken, met tarieven die variëren afhankelijk van de route en het tijdstip van boeken.


Wat voor soort luchtvaartmaatschappij is dit?

Vueling is een low-cost luchtvaartmaatschappij, maar biedt een reeks aan tariefopties die een zekere mate van flexibiliteit en comfort mogelijk maken. Het “Optima” en “TimeFlex” tarief bieden bijvoorbeeld extra voordelen zoals prioriteit instappen en flexibele tickets. Bekijk de mogelijke vluchten vanaf Luchthaven Groningen.

Hoe kan ik last-minute tickets kopen en inchecken?

Tickets kunnen worden gekocht op de Vueling-website, via hun mobiele app, reisbureaus of via derden online boekingssites. Inchecken kan online, via de mobiele app of op de luchthaven bij de self-service kiosken en incheckbalies. Tip: overweeg een vakantie naar Cuba of Verenigde Staten.

Hoe wordt de klantenservice beoordeeld?

Vueling biedt klantenservice via diverse kanalen, waaronder een 24/7 klantenservice telefoonlijn, e-mail en sociale media. Ze hebben een online FAQ-sectie voor veelgestelde vragen. De klantenservice wordt gemengd beoordeeld; terwijl sommige passagiers de efficiëntie en betaalbaarheid prijzen, zijn er ook klachten over onvoorziene vertragingen en kosten.