Xiamen Air

Xiamen Air, opgericht in 1984 en gevestigd in Xiamen, China, is een interessante speler in de luchtvaartindustrie, vooral voor reizigers gefascineerd door Oost-Azië. Deze door de staat beheerde luchtvaartmaatschappij, onderdeel van de China Southern Airlines-groep, vliegt met een vloot die voornamelijk bestaat uit Boeing-toestellen. Xiamen Air staat bekend om zijn sierlijke zeeblauwe kleurenschema en de legendarische Chinese gastvrijheid aan boord. Het bedrijf heeft meerdere Skytrax-awards gewonnen en is een volwaardig lid van de SkyTeam-alliantie, wat een uitgebreid netwerk van verbindingen mogelijk maakt.

Vliegtickets & hotels zoeken juli 2024

ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

Vliegen met Xiamen Air

Als poort naar het Verre Oosten biedt Xiamen Air routes naar meer dan 70 bestemmingen wereldwijd. Hoewel het bedrijf zich primair richt op binnenlandse routes, zoals Beijing, Shanghai en Guangzhou, breidt het haar internationale voetafdruk uit naar steden zoals Amsterdam, Vancouver en Sydney. Het bedrijf biedt daarnaast zorgvuldig samengestelde seizoensgebonden routes, zoals naar de populaire strandbestemmingen in Zuidoost-Azië.

# Xiamen AirInformatie
Website:https://www.xiamenair.com
Telefoonnummer:001-844-629-5557
Email support:mf@xiamenair.com
ICAO code:CXA
Callsign:XIAMEN AIR
Vestigingsland:China

Geschiedenis

Xiamen Air werd opgericht als China’s eerste joint-venture luchtvaartmaatschappij met mede-investeerders als China Southern Airlines. In de loop der jaren heeft de maatschappij een indrukwekkende groei doorgemaakt, ondersteund door een reeks strategische allianties en vlootmoderniseringen. In 2012 trad Xiamen Air toe tot de SkyTeam-alliantie, waardoor het toegang kreeg tot een wereldwijd netwerk. De afgelopen decennia heeft Xiamen Air haar dienstverlening verfijnd en verscheidene prijzen in de wacht gesleept voor klantenservice en punctualiteit. Klik ook door naar Qatar Airways en Edelweiss Air.

Ruimbagage & Handbagage

Qua bagage is Xiamen Air vrij genereus. Voor de meeste internationale vluchten geldt een gratis ruimbagagelimiet van 23 kg voor Economy en 32 kg voor Business Class. Handbagage mag meestal niet meer wegen dan 5 kg met maximale afmetingen van 55 x 40 x 20 cm. Extra bagage kan tegen betaling worden bijgeboekt. Het is aan te raden de specifieke bagageregels per route te controleren, aangezien deze kunnen variëren.


Wat voor soort luchtvaartmaatschappij is dit?

Xiamen Air positioneert zichzelf als een full-service luchtvaartmaatschappij met een focus op waarde en comfort. Hoewel niet luxueus in de traditionele zin, streeft de maatschappij ernaar een rijke, authentieke Chinese vliegervaring te bieden. Dit maakt het ideaal voor reizigers die op zoek zijn naar een combinatie van betaalbaarheid en service. Bekijk de mogelijke vluchten vanaf Luchthaven Brussel Zuid Charleroi.

Hoe kan ik last-minute tickets kopen en inchecken?

Tickets voor Xiamen Air kunnen worden gekocht via de officiële website, mobiele app, telefonisch of via geautoriseerde reisagenten. Online inchecken is beschikbaar van 1 tot 24 uur voorafgaand aan de vlucht. Inchecken kan ook persoonlijk gebeuren op de luchthaven, waar self-service kiosken en bemande balies beschikbaar zijn. Tip: overweeg een vakantie naar Indonesië of Italië.

Hoe wordt de klantenservice beoordeeld?

Klantenservice bij Xiamen Air is toegankelijk via meerdere kanalen, waaronder een 24-uurs hotline, email, en social media. De maatschappij biedt ook een uitgebreide FAQ-sectie op hun website. De klantenservice wordt over het algemeen als attent en responsief beschouwd, hoewel sommige passagiers wijzen op de beperkte Engelse taalvaardigheden van het personeel.