Camper of Caravan: Waar ga jij mee kamperen op de camping?

Nog niet iedereen is het er mee eens, maar kamperen kan super leuk zijn. Mensen die er niet zo’n fan van zijn, noemen vaak kleine details als redenen waarom het niet leuk is. Denk hierbij aan dingen als insecten, minder luxe dan thuis, de tocht naar het toilet met een rol closetpapier onder de arm of een beetje viezigheid. Wij zijn er echter van overtuigd dat kamperen hartstikke leuk is en dit artikel vertellen we je waarom.

ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  
  • Lage kosten: Kamperen is een van de goedkoopste manieren om je vakantie door te brengen. Thuis blijven is natuurlijk nog goedkoper, maar in vergelijking met andere reizen is kamperen erg goedkoop. Een leuke camping in de Ardennen is bijvoorbeeld stukken goedkoper dan een hotel.
  • Schone buitenlucht: Bijna alle campings zijn gelegen in de natuur. Je hoeft tijdens je verblijf dus continue vervuilde lucht naar binnen te happen in de stad. Sterker nog, je brengt juist erg veel tijd door in de heerlijke buitenlucht. Niet alleen lekker fris, maar het is ook nog eens goed voor je. Bovendien zie je vaak mooie onontdekte plekjes tijdens je kampeeravonturen.
  • Eenvoudig koken: Wanneer je op de camping zit, zal je met wat minder gereedschap je dagelijkse kost moeten bereiden dan thuis. Je hoeft niet uren lang in de keuken te staan, maar je kunt gewoon iets simpels en lekkers maken. Vooral de barbecue en de schottelbraai zijn populair op de camping.
  • Nieuwe mensen leren kennen: Op een camping is het altijd gezellig. Je leert vanzelf nieuwe mensen kennen, bijvoorbeeld omdat je bij elkaar op een veldje staat. Niets moet en alles mag. Bijna elke kampeerder drinkt wel een biertje bij de buurman.
  • Quality time: Je bent niet alleen meer in contact met onbekenden, maar ook met je directe omgeving. Lekker veel quality time met de kinderen is gegarandeerd op de camping. Bovendien is er minder afleiding van technologie. Je gaat dus eerder gezellig kaarten dan TV kijken of gamen zoals thuis. Als je lekker met zijn tweetjes op de camping zit, zal de romantiek ook weer helemaal opbloeien!

Kamperen met een Camper

Op vakantie gaan met de camper wordt steeds populairder. Er worden namelijk ook steeds meer campers verkocht. Er zijn meerdere redenen te geven voor deze groei in populariteit. Retro Volkswagen campers blijven geliefd, maar ook veel jongeren kiezen er vaker voor om met een camper rond te gaan reizen. Vaak gaan ze dit doen als ze klaar zijn met feestvakanties in Zuid-Europa. Jongeren gaan dan zelf op avontuur met een gehuurde of goedkoop gekochte camper. Tip: bekijk ons artikel over rondreizen met een camper in Amerika.

Volledige vrijheid

Dit is misschien wel het allerbelangrijkste voor mensen die met een camper reizen. Je kunt namelijk gaan en staan waar je wil. Natuurlijk niet helemaal letterlijk, want wildkamperen is in de meeste landen verboden. Je kunt echter wel van camping naar camping trekken, want je hoeft minder op te bouwen dan bij een caravan. Mocht het weer of de sfeer op de camping tegenvallen, dan laad je je spullen in een rijd je door naar de volgende camping. Ideaal voor echte reizigers.

Comfort en huiselijke sfeer

Wanneer je een eigen camper hebt, voelt dit als een tweede huis op wielen. Zo heb je de garantie dat je je sowieso thuis voelt op vakantie. De meeste nieuwe campers beschikken over een slaapruimte, zitruimte, badkamer, toilet en keukentje. Zo hoef je ook niet elke vakantie opnieuw te wennen aan een onbekend matras. Verder kun je natuurlijk al je lievelingsspullen van thuis meenemen. Vooral Nederlanders staan hier bekend om. Bij veel medelanders gaat namelijk regelmatig een pot pindakaas, een stomp Hollandse kaas, een pak hagelslag, een zak drop en een zak stroopwafels mee. We zijn nou eenmaal erg gehecht aan onze typisch Nederlandse lekkernijen.

Weinig onderhoud

Aangezien veel campers maar weinig gebruikt worden, heb je er ook weinig onderhoud aan. Zorg voor je op vakantie gaat in ieder geval voor een goede campervezekering, controleer de gas en elektrische leidingen, de drukregelaar en natuurlijk een geldig APK.


Kamperen met een Caravan

Nederlanders staan bekend om het feit dat ze graag met de caravan op vakantie gaan. Door veel weggebruikers in het buitenland zijn onze sleurhutten zelfs gehekeld. Ondanks dat is voor veel Hollanders reizen met de caravan de ideale vakantie. Elk jaar dezelfde tocht over de Route de Soleil gaat natuurlijk nooit vervelen. Een caravan heeft natuurlijk veel voordelen. Tip: de mooiste campings boek je via Suncamp, Allcamps en Vacanceselect.

Ruimte in de natuur

Met een caravan hoef je niet eens van tevoren je vakantie te boeken. Je rijdt gewoon naar de plek waar je wil verblijven en kijkt of er een mooie camping is waar nog een plekje over is. Wanneer een camping juist tegenvalt, kun je ook weer vlot vertrekken en naar de volgende rijden. Het enige wat je hoeft te doen is je luifel of voortent afbreken, je spullen inladen, je caravan aankoppelen en gaan. Bovendien heb je op standplaatsen voor caravans vaak meer ruimte dan bij stacaravans of bungalows. Zo heb je lekker veel plaats om te zitten en gezellig te barbecueën met (nieuwe) vrienden. En niet alleen de Route de Soleil is populair. Ook steeds minder Nederlanders gaan in eigen land of bijvoorbeeld naar een Camping in Duitsland.

Eigen spullen mee op reis

Een ander groot pluspunt is de mogelijkheid om je eigen spullen mee te nemen. Nederlanders graag vast aan wat goed is en nemen dus vaak eigen keukengerei mee. Verder worden er natuurlijk jaarlijks veel stukken Hollandse kaas, pakken hagelslag, zakken drop en ontbijtkoeken mee op reis genomen. Veel Nederlanders nemen ook fietsen mee op vakantie. Zo kun je snel en in de heerlijke buitenlucht de omgeving verkennen.

Caravan checklist

Wanneer je met de caravan op pad gaat, heb je wel een goede voorbereiding nodig. Zorg ervoor dat alle verlichting het goed doet. Kijk of de bandenspanning op orde is. Zoek van te voren een goede caravanverzekering. Zorg dat je alle belangrijke papieren bij de hand hebt in de auto. Een goed begin is het halve werk, zeker wanneer je op vakantie gaat!