Mooiste hotels in Singapore vergelijken

Ondanks dat er veel Hotels in Singapore zijn te vinden, zoals het bekende Raffles Hotel en Marina Bay Sand Hotel, is het lastig een goed en betaalbaar hotel te vinden. De prijzen voor een simpele kamer liggen hier erg hoog. Voor een simpele kamer, vaak zelfs zonder raam, betaal je al snel 100 euro per nacht. Zoek je een goedkope overnachting in Singapore? Lees dan vooraf goed de verschillende reviews over de hotels. Schimmel en bed bugs komen hier nog regelmatig voor. Ook de goedkope hotels in het stadsdeel Geylang kun je beter links laten liggen, dit deel veranderd ’s nachts in de rosse buurt van Singapore. Toch zijn er nog meer dan voldoende goede hotels in Singapore. Rond de delen Boat Quay en Little India vindt je veel betaalbare accommodaties. Reis je met een beperkt budget? Dan kan je ook kiezen voor een van de vele hostels in de stad. Vaak heb je ook de mogelijkheid een eigen kamer te boeken. Je hebt dan de privacy van een duurder hotel, maar moet wel gebruik maken van een gedeelde badkamer. Ook doe je er verstandig aan goed de verschillende boekingssite’s met elkaar te vergelijken. Veel hotels hebben regelmatig aanbieding waardoor je voor de prijs van een hostel een hotel in Singapore kan boeken.

ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

Nu dat steeds meer mensen in de wereld op de hoogte zijn van het feit dat Singapore ontzettend veel te bieden heeft voor reizigers, kiezen ieder jaar steeds meer toeristen ervoor om van het vliegveld hun eindbestemming te maken en hotels in Singapore te boeken om een aantal dagen in het land door te brengen. Voorheen stond Singapore vooral bekend als een zakelijke bestemming, maar de laatste jaren is hier verandering in gekomen. Het toerisme in het land is sterk in opkomst. Dit is voornamelijk te danken aan de hoge mate van veiligheid in Singapore en de interessante combinatie van culturen door de unieke samenstelling van de Singaporese bevolking.

Raffles Hotel

Het Raffles Hotel is het bekendste hotel van de stad Singapore, en bestaat al sinds 1899. Het hotel is vernoemd naar de stichter van Singapore, Sir Thomas Stamford Raffles, en is geheel in koloniale stijl gebouwd. Sinds de opening is het hotel al populair geweest onder de sterren en andere beroemdheden. Het was dan ook in de Long Bar, de bar van het Raffles hotel, waar de nationale cocktail van Singapore is ontstaan. Rond 1910 bedacht barman Ngiam Tong Boon het drankje de Singapore Sling. Deze beroemde cocktail wordt gemaakt van Gin, limoen en kersenlikeur en is nog steeds erg populair onder toeristen. Hoewel een suite in het Raffles hotel voor de meeste bezoekers van Singapore niet te betalen is, prijzen beginnen bij 400 euro per nacht, is een bezoekje aan dit iconische hotel zeker aan te bevelen. Doordat het gebouw door alle jaren heen de authentieke uitstraling heeft behouden, waan je je eenmaal binnen gelijk in de koloniale tijd. Het drinken een Singapore Sling hoort hier uiteraard ook bij. Houdt er wel rekening mee dat ook dit niet goedkoop is, voor 1 drankje betaal je ongeveer 36 SGD oftewel 20 euro!

Marina Bay Sands Hotel

Het Marina Bay Sands Hotel is, na het Raffles Hotel, het bekendste en meest opvallende hotel van Singapore. Het resort met ruim 2500 kamers is vooral bekend vanwege de infinity pool op het dak. In het verleden was het mogelijk om een dagkaart te kopen voor het zwembad, maar tegenwoordig is het zwembad alleen toegankelijk voor gasten van het hotel. Het is nog wel mogelijk een bezoek te brengen aan het SkyPark op het dak van het gebouw. Een toegangskaartje kost 23 SGD (kinderen 17 SGD) en is absoluut de moeite waard. Nergens vindt je een beter en mooier uitzicht over Singapore dan vanaf het dak van het hotel. Ook is dit als niet-gast de enige manier om een glimp op te vangen van het beroemde zwembad. Naast een prachtig uitzicht vindt je bij het Marina Bay Sands hotel nog veel meer. Je vindt er onder andere een casino en ruim 90.000 m2 aan (voornamelijk luxe) winkels. Een echte eyecatcher is het kanaal, inclusief gondels, tussen de winkels vergelijkbaar met het bekende Venetian Hotel in Las Vegas. Elke avond is er vanaf de promenade voor het hotel een spectaculaire lichtshow van een kwartier met de skyline van Singapore als achtergrond. Deze show is overigens geheel gratis te zien.


Luxe vijf-sterren en middenklasse hotels

Hotels in Singapore zijn er in verschillende klassen qua prijs en luxe. De wereldstad heeft onder andere meerdere vijf-sterren hotels van grote internationale hotelketens, als Hyatt, Sheraton en Ritz-Carlton. Hier kan je jezelf tijdens een bezoek aan Singapore onderdompelen in luxe en vaak ook nog eens van de beste locaties en uitzichten van de stad genieten. Overigens heb je als reiziger ook genoeg keuzes in de categorie van middenklasse hotels in Singapore. Hier kan je voor een aantrekkelijke prijs verblijven en door het kleine oppervlakte van het eiland, ben je nooit ver van de bezienswaardigheden verwijderd.

Goedkope hostels voor backpackers in Singapore

Wat veel mensen niet verwachten is dat Singapore ook een perfect uitvalsbasis is voor mensen die met een backpack door verschillende landen in Zuidoost-Azië willen reizen. De goedkope vliegtickets van en naar het vliegveld in Singapore zorgen ervoor dat je tussen de bezoeken aan de Aziatische landen steeds kunt terugkeren in een land met Westerse luxe en zelfs een hogere levensstandaard als in Nederland. Mensen op een budgetvakantie kunnen in Singapore ook prima in goedkope hostels voor backpackers verblijven, waar de prijs voor een overnachting al snel tien keer lager is dan in een luxe hotel.