Mooiste stranden van Bonaire

Het eiland Bonaire is een prachtig eiland in het Caribisch gebied, met een aantal zeer mooie stranden. Door het heldere water is Bonaire bij uitstek geschikt voor duiken en snorkelen. Daarnaast is het klimaat natuurlijk heerlijk waardoor Bonaire een uitstekende plek is voor een zonvakantie. Bonaire is één van de vijf eilanden die deel uitmaakt van de Nederlandse Antillen en telt ongeveer 15.000 inwoners. Bonaire bestaat naast het hoofdeiland ook uit het onbewoonde eiland Klein Bonaire en samen maken zij weer deel uit van de ABC (ArubaBonaire en Curaçao) eilanden. De hoofdstad van Bonaire is het plaatsje Kralendijk.

ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

Waarom kiezen voor een strandvakantie naar Bonaire?

Bonaire is wereld beroemd om de uitstekende duik mogelijkheden en staat bekend als één van de beste duik plekken ter wereld. De nummerplaten van Bonaire dragen zelfs een “Divers Paradise” logo. Het eiland is omringt door een koraalrif dat zowel van de westelijke als zuidelijke kust gemakkelijk toegankelijk is. Bonaire wordt daarnaast ook gezien als één van de beste bestemmingen voor snorkelen. Bonaire loopt niet over van de toeristische attracties, maar er is zeker voldoende te beleven. Het wordt echter wel sterk aangeraden om op Bonaire een auto te huren, dit verschaft een stuk meer bewegingsvrijheid en zorgt ervoor dat u op uw gemak dit prachtige eiland kan verkennen.

1000 Steps Beach

1000 Steps Beach is een prachtig strand welke zijn naam eer aandoet. Het strand krijgt zijn naam namelijk van de lange trap die u naar dit strand voert. Deze trap bestaat niet echt uit 1000 treden maar het is een forse klim/afdaling. Een bijkomend voordeel is wel dat wanneer u eenmaal op het strand bent, u dan ook kan genieten van een rustige plek, waar u heerlijk kan zonnen of zwemmen. Natuurlijk kunt u hier ook erg goed duiken en snorkelen, maar bedenk goed dat u, uw uitrusting de trap op en af zal moeten sjouwen.

Bachelor Beach

Bachelor Beach is voor Nederlandse begrippen een erg smal strand. Het is echter een ideale plek om even lekker te zwemmen omdat het hier doorgaans niet heel druk is. Wanneer het water hoog staat is het strand echter minder geschikt omdat dan het grootste gedeelte van het strand onder water ligt.

Boka Bartol

Boka Bartol is een mooi strand in het noorden van Marine Park. Het strand is populair onder duikers want er is hier veel koraal. Dit koraal zorgt hier voor een prachtige onderwaterwereld met veel vissen. Houdt echter wel rekening met een behoorlijke stroming, zeker als u wat minder ervaring met duiken heeft. Het strand zelf is erg ontspannen, de kust loopt langzaam af waardoor u hier goede zwem mogelijkheden heeft. Daarnaast kunt u hier natuurlijk ook zeer goed snorkelen.

Boka Kokolishi

De zee bij Boka Kokolishi is zoals bij meer stranden aan de noord kust erg wild en zodoende niet geschikt om te zwemmen. Boka Kokolishi is echter wel een plaatje om te zien, we vinden hier rond de kust veel lavastenen waartegen de golven met groot geweld kapot slaan. Dankzij deze woeste zee is Boka Kokolishi echter zeer geschikt voor een kust wandeling.

Boka Slagbaai

Boka Slagbaai vindt u in het Washington National Park. Het is een mooi strand welke voornamelijk bestaat uit fijn grind. Boka Slagbaai is ook populair onder flamingo’s, welke hier geregeld gezien kunnen worden. Boka Slagbaai is dan ook voornamelijk bekend om deze dieren, maar de natuur biedt hier zeker meer. Zo kunt u hier onder andere goed snorkelen.

Donkey Beach

Donkey Beach is een populair strand vlakbij Kralendijk. Doordat het vliegveld ook zeer dichtbij is komen er hier af en toe vliegtuigen over welke erg laag langs vliegen. Het strand zelf is erg geschikt om te snorkelen of te duiken maar u kunt hier ook lekker ontspannen. Bovendien zit u dicht bij Kralendijk waardoor u vanaf hier gemakkelijk Kralendijk in kan. Op Donkey Beach is een barbecue mogelijkheid.

Lac Bay

Lac bay staat bekend als één van de belangrijkste windsurf plaatsen ter wereld met geschikte locaties voor zowel beginnende als gevorderde surfers. Mede daarom zijn er bij Lac bay dan ook twee surfscholen waar u terecht kunt voor lessen of materialen. Lac Bay is echter meer dan surfen alleen, zo vinden we hier bijvoorbeeld ook grote mangrovebossen, welke een belangrijk functie vervullen in de bescherming van de koraalriffen van Bonaire.

Playa Chikutu

Het mooie strand van Playa Chikutu vinden we in het Washington National Park. De zee bij Playa Chikutu is echter zo wild dat het hier niet is toegestaan om het water in te gaan. Er heerst hier namelijk een sterke stroming wat voor hoge en harde golven zorgt. Toch is het strand van Playa Chikutu zeker een mooie plek op Bonaire en kunt u hier zeker genieten van het zicht op deze wilde wateren.

Playa Frans

Playa Frans is een erg romantisch strandje in de noordpunt van Bonaire. Het strand ligt goed verborgen waardoor het niet erg makkelijk bereikbaar is, wanneer u echter ter plaatse bent gekomen kunt u echt genieten van dit prachtige rustige strand. Playa Frans is een uitstekende stek om heerlijk rustig te kunnen zonnen en te genieten van het heerlijke heldere water.

Playa Funchi

Playa Funchi is een strand aan de westelijke punt van Bonaire. Het is geen echt zandstrand en valt beter te omschrijven als eens strand met voornamelijk fijn grind. Er zijn echter wel voldoende plekjes om lekker je handdoek neer te leggen en te genieten. Dit genieten kunt u hier, naast het lekkere weer en de mooie locatie, van de vele leguanen en hagedissen die u hier tegen kunt komen. Playa Funchi is één van de populairdere stranden als het op snorkelen aankomt en er is hier dan ook onderwater veel te zien.

Pink Beach

Pink Beach is een mooi goed bereikbaar wit strand waar het toch vaak opvallend rustig is. Dit kan komen door de geringe voorzieningen want er zijn hier geen horeca gelegenheden. Neem dus vooraf genoeg eten en drinken mee en houdt bijvoorbeeld een picknick. U kunt hier heerlijk zwemmen maar ook goed zonnen. Kijk tijdens het zonnen echter wel goed uit dat u niet verbrand want door de felle zon en het witte strand kan dit snel gaan. Er komen hier ook veel mensen om te duiken of te snorkelen.


Met welk weer en klimaat moet ik rekening houden?

Bonaire heeft een semi-aride savanne klimaat met een droog seizoen vanaf Februari tot September en een nat seizoen vanaf Oktober tot Januari. Gedurende 1 jaar valt er ongeveer 570mm regen waarvan het grootste gedeelte in de natte periode. De temperaturen zijn vrij constant met kleine verschillen gedurende het jaar. De passaatwind zorgt voor een constant zacht briesje welke helpt verkoelen tijdens de dag en helpt verwarmen tijdens de nacht. ’s Nachts is het dus iets koeler maar zeker niet koud, het is ’s nachts meestal niet veel kouder dan 25 graden, ongeveer vijf graden lager dan de dag temperatuur.

Hoe ziet de omgeving rondom de stranden eruit?

Bonaire is bekend vanwege de goede duik en snorkel mogelijkheden. Het eiland is omringd door een koraalrif dat zowel van de Westelijke als Zuidelijke kant goed toegankelijk is. Het koraalrif rond het verlaten Klein Bonaire wordt misschien wel het best onderhouden, en trekt jaarlijks vele duikers, snorkelaars, en schippers. Bonaire is ook beroemd door de flamingo- en ezelbevolking. De flamingo’s komen af op het ondiepe water, waar zij zich gemakkelijk kunnen voeden met bijvoorbeeld garnalen. De ezels komen van de Nederlanders die in in de 16e eeuw hier begonnen met het fokken van schapen, geiten, varkens, paarden en ezels, de nakomelingen van de geiten en de ezels zwerven vandaag de dag nog altijd over het eiland. In het noorden van Bonaire ligt het Nationale Park van Washington Slagbaai, een ecologisch domein. Aan de oostelijke kant van het eiland ligt Lac Bay, een paradijs voor windsurfers. Er vinden hier dan ook meerdere officiële windsurfwedstrijden plaats.