Tips voor een stedentrip naar Rimini

Rimini is voor zee en strand de beroemdste stad en op toeristisch gebied helemaal compleet. Om het met de woorden van Luciano Ligabue, een beroemde Italiaanse zanger, te zeggen: “In Rimini vind je alles en kun je een vakantie vieren zoals jij het leuk vindt.” Liefhebbers van zee en strand vinden hier de best geoutilleerde badstranden van Italië. Kunstliefhebbers hoeven de Romeinse en renaissancistische schatten van het oude Rimini niet te missen en toeristen van alle leeftijden kunnen vrijwel continue genieten van het nachtleven van Rimini. Van de meest trendy Europese discotheken tot de beroemde danszalen waar de liscio wordt gedanst. Van de restaurantjes met kaarslicht tot de wijnkelders waar de locale wijngastronomie kan worden geproefd. Tip: bekijk ook onze informatie voor een stedentrip naar Milaan of een stedentrip naar Rome.

ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

Stedentrip naar Kunst- en cultuurstad Rimini

Rimini is een Romeinse stad die werd gesticht in 268 v.Chr. De sporen van de grote geschiedenis zijn nog tot op heden te zien aan triomfmonumenten zoals de Boog van Augustus, de Ponte di Tiberio, het amfitheater en het perfect geconserveerd gebleven huis van de chirurg, een van de weinige reizende artsen uit het oude Rome. In de loop van de renaissance werd Rimini dankzij de dynastie Malatestiana een prestigieus kunstcentrum, waar de belangrijkste kunstenaars van die tijd werden aangetrokken: Leon Battista Alberti, Piero Della Francesca … en niet te vergeten is er de beroemde Tempio Malatestiano, een fascinerende getuigenis van de renaissancistische vitaliteit in Italië en Rimini, en het Castel Sismondo een klassiek renaissancistisch landhuis. In 1843 vond vervolgens de inhuldiging van het Strandpaviljoen van Rimini plaats. Hier begint de tweede geschiedenis van de stad, de geschiedenis van Rimini, zee en strand.

10 mooiste bezienswaardigheden van Rimini

 1. Het Colosseo della città di Rimini: Deze overblijfselen van een oude Romeinse amfitheater bieden inzicht in de rijke geschiedenis van Rimini.
 2. Tempio Malatestiano: Een prachtige kerk met een fascinerende mix van gotische en renaissance-architectuur, gewijd aan de familie Malatesta.
 3. Castel Sismondo: Een middeleeuws kasteel met imposante torens en wallen, waar je de geschiedenis van Rimini kunt ontdekken.
 4. Ponte di Tiberio: Een goed bewaarde Romeinse brug die over de Marecchia-rivier loopt en een geweldig uitzicht op de omgeving biedt.
 5. Rimini Beach: Geniet van de kilometerslange zandstranden langs de Adriatische Zee voor ontspanning en watersport.
 6. Italia in Miniatura: Een miniatuurpark dat je meeneemt op een reis door Italië met replica’s van beroemde Italiaanse bezienswaardigheden.
 7. Aquafan: Een waterpretpark met glijbanen, zwembaden en entertainment voor het hele gezin.
 8. Fiabilandia: Een themapark speciaal ontworpen voor kinderen, met sprookjesthema’s en leuke attracties.
 9. Rocca di San Leo: Een indrukwekkend fort bovenop een rots met een panoramisch uitzicht op de omliggende regio.
 10. Museo Fellini: Een eerbetoon aan de beroemde filmmaker Federico Fellini, met exposities over zijn leven en werk.

Marina Centro

Rimini Marina Centro is de ziel van de stad, en het centrale punt van de boulevard. Het ontstaat in 1843 als een paar ondernemers het eerste strandpaviljoen van de stad openen. Iedere zomer brachten families van de gegoede burgerij hun vakanties door in Rimini totdat het “Grandioze strandpaviljoen” werd gecreëerd. Dit was het begin van kuren met zeewater, waar de National Hotel zich bevinden en Villa dei Gelsomini. Vandaag de dag is Rimini de Italiaanse hoofdstad van een vakantie aan zee en het amusement, met meer dan 250 strandetablissementen: een stad waar het dag en nacht bruist van het leven. Op het strand is van alles te doen: wandelingen, yoga cursussen, borduurcursussen, alle soorten sport, zelfmassage, buikdansen en alles wat je maar bedenken kunt naast de fascinerende excursies op zee.

Feeststad Rimini

Rimini, de Italiaanse hoofdstad van het amusement waar niemand gaat slapen. iedere avond opnieuw begint tussen Marina Centro en de haven het bruisende nachtleven. Je weet alleen niet wat je zult kiezen uit de restaurants, pubs en designbars die her en der verspreid staan aan de boulevard en het strand. En dan is er nog de Peschiera Vecchia: een wijk midden in het oude centrum, waar je langs steegjes en middeleeuwse pleintjes loopt, tussen pubs, wijnkeldertjes, tafeltjes en kaarslicht. Voor wie van dansen houdt, zijn er de clubs: op de heuvels van Rimini, binnen een omtrek van enkele kilometers, staan enkele van de beroemdste discotheken van Europa waar nieuwe muzikale trends ontstaan en worden ontwikkeld. Paradiso, Pascià, Prince, Peter Pan, Villa Delle Rose, Cocoricò. Om de nacht goed te besluiten (of de dag goed te beginnen) kunt u bij zonsopgang ontbijten in een van de vele bars die dan zijn geopend.

Sportieve omgeving

Een vakantie doorbrengen in Rimini is alsof je duizend verschillende vakanties viert. Rimini en omgeving biedt amusement en activiteiten voor iedereen: van de sportliefhebber tot de toerist die van wijngastronomie houdt.

 • Watersporten: In Rimini is het natuurlijke geschenk van de zee verbonden met nieuwe wereldtrends op het gebied van sport en vrijetijdsbesteding. Op de zee kun je kite-surfen, zeilen, windsurfen, kanoën en jetskiën. Veel strandpaviljoens en clubs organiseren cursussen waar iedereen aan mee kan doen. Voor zeilers is er bovendien de prachtige uitgestrekte zee waar talloze zeilregatta’s worden georganiseerd.
 • Diepzeevissen: De Adriatische kust biedt liefhebbers van zeevisserij eersteklas voorzieningen. Toeristen kunnen gedurende het hele jaar deelnemen aan zeeviswedstrijden op uitstekend geoutilleerde motorboten.
 • Bergsporten: Rimini is niet alleen zee, maar ook Valmarecchia en dus bergsport. In Valmarecchia kunt u bergsport beoefenen en zelfs skiën, dankzij de skipistes in Eremo di Carpegna en Villagrande, op enkele kilometers van Rimini. De hoogvlaktes van de valleien in de omgeving van Rimini vormen bovendien een perfecte locatie voor alle avontuurlijke liefhebbers van parapente en deltavliegen.
 • Motorsport: Het Misano World Circuit is het grootste themapark van de Rivièra van Rimini dat gewijd is aan motoren. Er vinden hier een groot aantal sportevenementen met een mondiale uitstraling plaats. Het circuit is een referentiepunt voor de wijdverspreide passie voor motoren aan de kust van Rimini.

Op Reischeck.nl vind je nog veel meer handige en leuke blogs met de beste hotels in Italië. Kies hieronder een van de blogs voor meer informatie: