Tips voor het bezoeken van het Alhambra in Granada

Bijna 3 miljoen mensen bezoeken per jaar het Alhambra in Granada en daarmee is het Alhambra het meeste bezochte bouwwerk van Spanje. Maar wat is nou dat beroemde Alhambra? Is het echt zo mooi? Jazeker, ik vind het zonder twijfel één van de mooiste bouwwerken in Europa. Het is een groot complex met paleizen en tuinen en stamt uit de tijd van de Moren. De Moren hebben diverse islamitische invloeden in de Spaanse cultuur gebracht en de Moren regeerden over Spanje tot aan de zestiende eeuw. Dit complex is adembenemend mooi en iets wat op jouw bucket list moet staan! In deze blog vind je alle informatie en handige tips voor het bezoeken van het Alhambra! Check hier ook onze blog met andere leuke dingen om te doen in Granada.

ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

Tips om het Alhambra te bezoeken

Het Alhambra is een groot complex en bestaat uit diverse onderdelen. Sommige delen zijn vrij te bezoeken, maar voor de vier mooiste onderdelen moet je een kaartje kopen. Er is een limiet ingesteld op het aantal bezoekers per dag en dit zorgt ervoor dat het super lastig is om een ticket last minute te kopen. Dit gaat ook niet in het laagseizoen! Je kunt proberen om ’s ochtends heel vroeg in de rij te gaan staan, maar dit kan uren duren en je hebt geen zekerheid dat je ook daadwerkelijk een kaartje ontvangt.

Mijn advies is om een entreekaartje een maand van te voren te regelen en dit kan via diverse sites online. Maar ook als het niet lukt om een kaartje te regelen is een bezoek aan de vrij toegankelijke gedeeltes ook super mooi.

Tickets kan je vinden bij verschillende websites. Je hebt bijvoorbeeld de website Tiqets.nl waar je deze kaartjes van tevoren kunt kopen. Maar de officiele site voor tickets en tours is deze website (Spaans en Engels). Kijk dus goed uit dat je niet perongeluk op een onbetrouwbare website terecht komt waar je veel te veel betaalt voor een ticket of tour!

Prijzen voor toegang tot Alhambra

  • Algemene toegang: €19,09,-.
  • De tuinen (Gardens, Generalife and Alcazaba): €10,61,-.
  • Alhambra ‘by night’: vanaf €7,42,-. Dit is een avond bezoek aan het Generalife gedeelte en het paleis van Nasrid. Hiervoor kun je last minute vaak nog wel kaartjes regelen!
  • De Alhambra ervaring: €19,09,-. Dit is een bezoek aan het paleis van Nasrid en de volgende ochtend een bezoek aan het Alcazaba en Generalife.

Wat zijn de mooiste delen van het Alhambra

1. De tuinen van Generalife

De Generalife is een tuin in het Alhambra complex van een schoonheid die ik maar zelden heb gezien. Het woord paradijs vind ik de beste omschrijving voor deze tuin! Mooie en kleurige bloemen en planten in combinatie met prachtige gebouwen maken deze tuin uniek. Hier kom je tot rust en dit is zonder twijfel mijn favoriete tuin van het Alhambra. Dit onderdeel kun je alleen met een toegangskaart bezoeken.

2. Het paleis van Nasrid

Het paleis van Nasrid is het mooiste deel van het Alhambra. De foto’s die je ziet zijn bijna allemaal hier genomen. De decoraties, details en architectuur zijn geweldig! Voor dit paleis geldt dat je op een bepaalde tijd hier naar binnen kunt en ook weer op een bepaald tijdstip het paleis moet verlaten met je van te voren geregelde kaartje of tour. Dit is zeker wel strikt en vijf minuten eerder komen heeft geen enkele zin, weet ik uit eigen ervaring.

3. Paleis van Karel V

Het paleis werd gebouwd voor Charles V en in tegenstelling tot de overige gebouwen is dit paleis gebouwd in een Europese bouwstijl. Dit zorgt ervoor dat het er volledig anders uitziet dan de overige gebouwen in het Alhambra complex. Het paleis bestaat uit twee verdiepingen met zuilen en een gave binnenplaats. Je kunt hier gratis het Museum van schone kunsten. Museo de Bellas Artes de Granada, bezoeken. Voor dit onderdeel van het Alhambra heb je geen kaartje nodig.

Hotel tip Granada

Ik heb geslapen in Appartement Smart Suites Albaicin en dit is een fantastische accommodatie! De ligging is perfect in het mooiste gedeelte van Granada. De medewerkers zijn enorm gastvrij en vriendelijk. Het appartement is ruim en er is alles wat je nodig hebt. Ze hebben een boodschappenservice en zo kun je verse broodjes etc. bestellen wat ze afleveren bij je appartement. Andere hoteltips in de buurt van het Alhambra zijn Häxaris Casa Boutique by Florentia Homes, ecoSmart Apartments Granada en Apartamentos Alhambra. Dez hebben stuk voor stuk een uitstekende ligging en heel goede reviews.