De 5 mooiste shopping malls in Dubai

In Dubai schieten de shopping malls werkelijk als paddenstoelen uit de grond. Shopaholics kunnen zich dan ook dagenlang vermaken in dit ware shopwalhalla. Waar je in de meeste winkelcentra vooral winkels en eetgelegenheden tegenkomt, doen ze er in Dubai nog een schepje bovenop. Oké, zeg maar gerust een paar schepjes. Van een onderwaterdierentuin tot een indoor skihal, niets is te gek voor de extravagante shopping malls van Dubai. Hierbij mijn top 5 van meest bijzondere shopping malls in Dubai.

ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

1. Dubai Mall

Een winkelcentrum van ruim 12 miljoen vierkante meter! Dit is ongeveer net zo groot als 200 voetbalvelden bij elkaar. Ja, het bestaat echt! Op nummer één staat het grootste winkelcentrum ter wereld, de Dubai Mall. De shopping mall telt 1200 winkels en boetiekjes en is gelegen aan de voet van het grootste gebouw ter wereld: de wereldberoemde Burj Khalifa. Verder biedt het winkelcentrum een overdekt pretpark, een ijsbaan, meerdere bioscopen en een aquariumtank van tien miljoen liter! Alle informatie over deze bijzondere mall vind je de op de officiele website.

2. Mall of Emirates

In de wijk Al Barsha aan de Sheikh Zayed Road vind je ‘s werelds eerste shopresort en een van de grootste winkelcentra ter wereld, de Mall of Emirates. Naast de meer dan 560 winkels, tientallen restaurants, amusementscentrum én bioscoopcomplex, is het winkelcentrum ook bekend om het wereldberoemde Ski Dubai. Ski Dubai is een indoor skibaan van 22.500 vierkante meter groot, bedekt met écht sneeuw. Echt sneeuw midden in de woestijn en dat terwijl er in Dubai nog nooit een vlokje sneeuw is gevallen. Heel bijzonder!

gezelligheid in dubai
Gezellige sfeer in het centrum van Dubai

3. Souk-Al-Bahar

De Souk-Al-Bahar is een moderne, luxueuze souk waar je onder meer traditionele kleding, sieraden en tapijten shopt. Goedkoop is het niet dus verwacht hier zeker geen prijzen zoals op de traditionele souks. In de Souk-Al-Bahar zijn ook diverse restaurants gevestigd met het beste uitzicht op de Burj Khalifa en de beroemde fonteinshow. Je kunt hier ook een tafel reserveren op het dakterras van restaurant Abd el Wahab. Het eten is heerlijk en de prijzen vallen ook nog een super mee. Echt een leuke en unieke ervaring om hier te eten en tegelijkertijd te genieten van de magische fonteinshow.

Zoe je een leuk hotel in Dubai? Kies dan een van onze blogs met handige tips en tricks:

4. Dubai Marina Mall

Zoals de naam al doet vermoeden is de Dubai Marina Mall gevestigd in het hart van de wijk Dubai Marina. Ten opzichte van de andere shopping malls in Dubai is de Dubai Marina Mall niet bijzonder groot. Toch biedt het alles wat je mag verwachten van een winkelcentrum én nog zelfs iets extra. Naast lokale boetiekjes en internationale merken is er namelijk ook een bioscoop en een speelparadijs voor de kleintjes aanwezig. Maar het meest bijzondere aan deze shopping mall is zonder twijfel het panoramisch uitzicht over de Dubai Marina. Je gaat hiervoor naar de bovenste verdieping van de Dubai Marina Mall waar je tevens de food court van het winkelcentrum vindt.

5. IBN Battuta Mall

Alleen al voor de prachtige wanden en plafonds, is het IBN Battuta Mall een bezoekje waard. Het gehele ontwerp van ‘s werelds grootste thema winkelcentrum is geïnspireerd op het leven van de ontdekkingsreiziger, IBN Battuta. IBN Battuta begon in 1335 zijn avontuur toen hij de landen Tunesië, Egypte, Perzië, India, China en Andalusië bezocht. Het winkelcentrum is onderverdeeld in zes gedeelten die ieder een land vertegenwoordigen. Ondanks dat het IBN Battuta Mall ver uit het centrum ligt, kun je er gemakkelijk naar toe reizen met het openbaar vervoer. Daarnaast is het uitstekend te combineren met een trip naar Abu Dhabi aangezien de opstapplaats zich voor het winkelcentrum bevindt.

Plaats een reactie