Mooiste stranden van Aruba

Aruba is een uniek eiland met een erg vriendelijke bevolking. Op het eiland kunt u genieten van een heerlijk klimaat in combinatie met prachtige witte stranden en kristalhelder water. Deze combinatie heeft gezorgd voor een goed ontwikkelde toeristenindustrie en op Aruba zijn er dan ook vele hotels in verschillende prijsklassen, voornamelijk geconcentreerd langs de stranden aan de westkust. Aruba is een eiland in het zuiden van de Caraïbische Zee op ongeveer 25km ten noorden van het Venezolaanse schiereiland Paraguaná. Aruba vormt samen met Bonaire en Curaçao de ABC eilanden (Nederlandse Antillen) welke op hun beurt weer tot de Kleine Antillen behoren. Aruba telt een ruime honderdduizend inwoners. In deze blog bespreken we de mooiste stranden van het eiland. Heb je ons lijstje met top-10 all-in hotels op Aruba al gezien?

ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

Waarom kiezen voor een strandvakantie naar Aruba?

De hoofdstad van Aruba is Oranjestad, Oranjestad is een toeristische stad met ongeveer 35.000 inwoners. Oranjestad beschikt over een grote haven welke geregeld wordt aangedaan door cruiseschepen. Nabij Oranjestad vinden we de enige luchthaven van het eiland: Koningin Beatrix International Airport. In tegenstelling tot veel andere eilanden van het Caribisch gebied, heeft Aruba een droog en dor klimaat, zonder de weelderige tropische vegetatie die we op de andere eilanden van de Kleine Antillen tegenkomen. Dit doet echter weinig af aan de heerlijke Caribische sfeer en de prachtige witte stranden op Aruba. Aruba is de perfecte plek voor een ontspannen vakantie, het woord stress is hier dan ook niet bekend.

Arashi Beach

Arashi Beach is een mooi wit zandstrand in combinatie met wat kiezels. Deze kiezels zijn op Arashi Beach niet erg hinderlijk en u kunt dan ook makkelijk een zacht plekje vinden om lekker te zonnen. Arashi Beach is dankzij het rustige water ook zeer geschikt om te zwemmen en/of te snorkelen. Bij het strand is een goede parkeervoorziening aanwezig, er is ook een bushalte in de buurt (bij Malmok Beach), maar deze ligt toch wel op een klein kwartiertje lopen. Arashi Beach heeft niet veel toeristische faciliteiten dus houdt daar rekening mee.

Druif Beach

Druif Beach ligt niet te ver van Oranjestad en is misschien wel één van onze persoonlijke favorieten. Druif Beach is wat minder massaal maar beschikt toch over een kalme zee. Hierdoor is Druif Beach zeer geschikt voor zwemmers en snorkelaars. Bovendien is het strand van Druif Beach een heerlijk wit zandstrand en is het goed bereikbaar met zowel (huur)auto als openbaar vervoer.

Eagle Beach

Eagle Beach is een openbaar wit zandstrand op Aruba, waar ook veel eilandbewoners graag gebruik van maken. De zee is hier rustig waardoor er hier goed gezwommen kan worden. Eagle Beach is door een aantal bomen ook rijk aan de nodige schaduw. In deze schaduw zijn er ook enkele picknickplaatsen aangelegd. Naast zonnen en zwemmen worden hier ook enkele gemotoriseerde watersporten bedreven. Nabij Eagle Beach kunt u ondermeer motorbootjes en jet skis huren.

Malmok Beach

Malmok Beach is de verzamelnaam van een aantal kleine strandjes bij Malmok tussen de verder rotsachtige kust. Door deze verspreiding is Malmok Beach niet rijk aan faciliteiten. De strandjes zijn met name geschikt voor snorkelaars, het is hier redelijk rustig en voor de kust is hier veel moois te zien. De rotsachtige kust is namelijk begroeid met koralen waardoor er hier veel vissen leven. Deze vissen vinden hier veel beschutting en voeding en zorgen zo voor een mooie onderwaterwereld.

Manchebo Beach

Manchebo Beach is het grootste strand van Aruba, het is een uitgerekt wit zandstrand waar ook veelvuldig gesurft wordt. Op Manchebo Beach heerst er namelijk een sterkere branding dan op de meeste Arubaanse stranden, waardoor Manchebo Beach minder geschikt is voor (kleine)kinderen. Ook snorkelaars zullen minder tevreden zijn met deze branding. Er is een surfschool nabij waar ze u kunnen helpen met uw eventuele surfambitie. Tegenwoordig wint het strand ook aan populariteit onder kitesurfers.

Palm Beach

Palm Beach is een zeer toeristisch wit zandstrand. We vinden bij Palm Beach dan ook vele hotels, welke veelvuldig door Amerikanen bevolkt worden. Het strand zelf is uitstekend geschikt om lekker te zonnen of om te zwemmen is het rustige water. Daarnaast zijn er in en rond Palm Beach ook vele watersport mogelijkheden. Het stand heeft een gunstige ligging en is daarom uitstekend bereikbaar met het OV.

Playa Hadikurari

Playa Hadikurari vinden we in het noordwesten van Aruba ten zuiden van de vuurtoren. Het strand zelf oogt als een witzandstrand maar op sommige plekken liggen wat kiezels. Door het ondiepe water bij Playa Hadikurari is het strand gelieft bij zowel snorkelaars als windsurfers. Nabij Playa Hadikurari kunt u dan ook makkelijk windsurf benodigdheden huren of lessen nemen bij een surfschool.

Rodgers Beach

Rodgers Beach is een wit zandstrand niet ver van Baby Beach wat voornamelijk geschikt is voor zwemmen en snorkelen. Bij Rodgers Beach vinden we namelijk een beschermt koraalgebied wat er ook voor zorgt dat er hier weinig (gemotoriseerde)watersport voorzieningen zijn. Het strand is wel een goede surfers bestemming, voor de meer ervaren surfer.

Surfside Beach

Surfside Beach is één van de hippere stranden op Aruba. Dit komt voornamelijk door de aanwezigheid van de populaire Beach Club. Surfside beach is er echter voor iedereen waardoor u hier een gemêleerd publiek treft. U kunt hier zowel goed zwemmen als snorkelen en het strand is goed bereikbaar.

Op zoek naar een fijn hotel op Aruba? Kies hieronder een van onze blogs voor meer inspiratie en tips!


Hoe ziet de omgeving rondom de stranden eruit?

Aruba is een over het algemeen vlak, rivierloos eiland in de het eilandboog van de Antillen. Aruba is beroemd vanwege de witte, zandige stranden op de westelijke en zuidelijke kusten van het eiland, vrij beschut van woeste oceaanstromen. Dit zijn dan ook de gebieden waar de meeste toeristenontwikkeling heeft plaatsgevonden. De noordelijke en oostelijke kusten missen namelijk deze beschutting waardoor deze gebieden minder populair zijn. Het achterland van het eiland wordt gekenmerkt door glooiende heuvels, waarvan de bekendste berg de Hooiberg (165m) is. Het landschap op Aruba is dor en rotsachtig en we vinden hier dan ook veel cactussen. Doordat het westen van het eiland veel vlakker is, wonen hier dan ook de meeste Arubanen. Aan de westkant vinden we ook de belangrijkste stranden van Aruba zoals: Palm Beach en Eagle Beach. Aruba is ook een populaire bestemming voor liefhebbers van duiken en snorkelen, het water is zeer helder waardoor er onderwater veel te zien is. Bovendien is er rondom Aruba veel koraal en liggen er enkele scheepswrakken.

Met wat voor klimaat hebben deze stranden te maken?

Aruba geniet van een tropisch klimaat, wat het gehele jaar door toeristen naar het eiland trekt. De temperatuur op Aruba schommelt dan ook weinig en is gemiddeld 29 graden. De passaatwind op Aruba zorgt voor een constant zacht briesje welke helpt verkoelen tijdens de dag en helpt verwarmen tijdens de nacht. Gemiddeld valt er op Aruba ongeveer 600mm neerslag per jaar, dit is een gemiddelde want de regenval op Aruba kan namelijk sterk variëren. In sommige jaren valt er misschien wel 1000 mm regen terwijl het andere jaren vrijwel droog is. Als het regent is dit meestal ’s nachts of ’s ochtends, in de middag en avond is het bijna altijd droog. Aruba ligt net binnen de orkaangordel maar het eiland heeft zelden last van orkanen.