De 5 leukste stranden van Nederland

Voor het strand hoef je eigenlijk helemaal niet ver weg! Nederland heeft namelijk een enorme kustlijn van ruim 500 kilometer (waarvan 353 kilometer Noordzeekust). Langs de kustlijn vind je tal van leuke badplaatsen, groot en klein. Welke stranden zijn het leukst? Hoe druk is het er en is het makkelijk te bereiken? Zijn er winkels in de buurt en is er een boulevard? In deze blog delen we de 5 leukste stranden van Nederland!

ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
booking.com logoGrootste aanbod   Bekijken  
trivago logoVoordelige hotelkamers  Bekijken  
belvilla logoVakantiehuizen huren  Bekijken  
natuurhuisje logoRust & ontspanning  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
center-parcs logoPremium resorts  Bekijken  
roompot logoVoordelige parken  Bekijken  
landal logoZorgeloos genieten  Bekijken  
bungalowspecials logoAlle vakantieparken  Bekijken  

1. Scheveningen

Van alle stranden in Nederland, behoort Scheveningen in Zuid-Holland tot één van de populairste stranden. Het is eenvoudig te bereiken via het openbaar vervoer door middel van de tram of bus vanaf Den Haag CS of Den Haag HS. Het Kurhaus en de pier heeft al lang als boegbeeld gestaan voor deze mooie locatie. Men hoopt dat de pier gerestaureerd kan worden om het zijn oude look terug te kunnen krijgen. Het strand is vele kilometers lang en er is een grote boulevard aanwezig. Op de boulevard is “Sea Life” te vinden, dat u de mogelijkheid geeft om te kunnen genieten van de verschillende diersoorten die ook in de zee te vinden zijn. De boulevard geeft u ook de mogelijkheid om te kunnen winkelen, gokken, arcadegames te spelen en uitgebreid te dineren.

2. Kijkduin

Niet ver van Scheveningen ligt Kijkduin, een strand dat wat kleiner en rustiger is. Vanwege de ligging zijn hier wat minder winkels te vinden en zijn er minder strandtentjes. Een voordeel is dat er over het algemeen minder volk te vinden is. Het Westduinpark zorgt ervoor dat er ook redelijk veel groen in de buurt te vinden is, en biedt hierdoor een uitstekende mogelijkheid om te kunnen wandelen en te kunnen fietsen.

3. Hoek van Holland

Ongeveer twintig kilometer ten westen van Rotterdam is Hoek van Holland te vinden (check hier ook de beste bungalowparken aan de Zuid-Hollandse Kust). De kust aan hoek van Holland biedt een uitstekende mogelijkheid om te kunnen surfen, kitesurfen en windsurfen. Dat er hier zoveel verschillende watersporten te beoefenen zijn, is voornamelijk dankzij vanwege de golven die er aanwezig zijn. Het bijzondere van Hoek van Holland is dat dit gebied diersoorten aantrekt zoals zeehonden. De omgeving bevat verschillende fiets- en wandelpaden, waardoor het voor de natuurliefhebber een uitstekende locatie is. Er zijn in het gebied ook meerdere museums te vinden.

4. Renesse

Renesse in Zeeland is de ideale vakantiebestemming voor jongeren en mensen die graag op de camping nabij een strand willen logeren. De vele sfeervolle cafés en gezellige terrasjes zorgen voor een vrolijke sfeer. Het uitgebreide uitgaansleven zorgt voor een meerwaarde. Ongeveer vijf kilometer verderop is de grootste bos van Zeeland te vinden, dat bestaat uit avontuurlijke wandelpaden.

5. Zandvoort aan zee

Deze brede strand is ideaal voor een gemengd publiek. Het bevat vele afwisselende strandpaviljoens, waarbij een gedeelte ook aan het naaktstrand ligt. Zandvoort aan zee (Noord-Holland) is goed bereikbaar met de auto of openbaar vervoer, waarbij het treinstation zelfs dicht bij het strand te vinden is. Buiten de zomermaanden is het mogelijk om hier in de omgeving paard te rijden. De omgeving staat er bekend om dat u hier leuk kunt winkelen. Tijdens het hoogseizoen zijn de winkels hier zelfs tot 22:00 open. Zandvoort staat natuurlijk ook bekend om het circuit en de jaarlijkse Grand Prix. Sinds 2021 wordt hier de Grand Prix van Nederland verreden.