Luchthaven Valencia: Ontdek alles over het vliegveld van Valencia

Vliegveld Valencia is gelegen acht kilometer ten westen van de hoofdstad en is uitgegroeid tot een belangrijke zakelijke en toeristische centrum. Ook het stimuleren van de economische groei in de regio. Het behandelt voornamelijk binnenlandse lijnvluchten en bijna de helft van het verkeer is met Madrid. Andere nationale bestemmingen van belang zijn Palma de Mallorca , Barcelona , Sevilla en Ibiza. De luchthaven verwerkt ook een aanzienlijke mate van internationaal verkeer uit landen van de Europese Unie. De meeste passagiers komen uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië en Frankrijk. AENA is het Spaans staatsbedrijf en beheert het regionale vliegveld. Andere luchtvaartbedrijven die vaak te gast zijn, zijn ondermeer Vueling, KLM, Air France, Air Europa, Transavia en Ryanair. Het adres van het vliegveld is: Carretera Aeropuerto s/n 46940 Manises/Valencia. De website van de luchthaven is aena.es. Algemene luchtvaart is zeer belangrijk in de luchthaven van Valencia. De landbouw – gerelateerde private luchtvaart manoeuvres en luchtoperaties die elk jaar plaatsvinden zijn een belangrijk onderdeel van de activiteit van deze luchthaven.

ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
vakantiediscounter logoGrootste aanbod   Bekijken  
prijsvrij logoScherpe deals  Bekijken  
d-reizen logoVoordelige hotels  Bekijken  
Sunweb logoHeerlijke zonvakanties  Bekijken  
ReisorganisatieInformatieAanbiedingen
corendon logoPremium resorts  Bekijken  
corendon logoVeel zonbestemmingen  Bekijken  
vakantie.nl logoVeelzijdig aanbod  Bekijken  
beachcheck logoMooie strandvakanties  Bekijken  

Eten op Valencia Airport

Wachten op een vertrekkende vlucht of juist bijkomen van de vlucht kan in een van de vele restaurants en bars op Valencia Airport. Zowel in de publieke ruimte als in de ruimte voor passagiers zijn er diverse mogelijkheden om een hapje te eten en iets te drinken. Burger King heeft een fast food restaurant op de eerste etage in het gedeelte dat slechts toegankelijk is voor passagiers. De openingstijden zijn van 10:00 uur – 22:00 uur en desgewenst wordt het eten en drinken verpakt, zodat het mee aan boord van het vliegtuig genomen kan worden. Eveneens op de eerste verdieping te vinden en uitsluitend toegankelijk voor wachtende passagiers zijn Caffe Ritazza en Medas Cafetaria. Het aanbod snacks en drinken zijn nagenoeg hetzelfde, wel moet er rekening mee gehouden worden dat de prijzen relatief hoog zijn vergeleken met een restaurant of cafetaria buiten de luchthaven. In de publiekelijk toegankelijke zone op de eerste verdieping is Cafe di Roma, gespecialiseerd in Italiaans eten. Op de begane grond zijn eveneens een aantal bars en restaurants te vinden. Dehesa Santa Maria biedt snacks en drinken aan voor de vertrekkende passagiers, terwijl Café & Té zich gespecialiseerd heeft in koffie- en theesoorten van over de hele wereld en toegankelijk is voor een ieder. Hieronder vind je een overzicht met goede bars & cafe’s.

 • Café & Té
 • Dehesa Santa Maria
 • Caffè Ritazza
 • Farggi
 • Il Caffè di Roma
 • Mahou Sports Bar
 • Starbucks

Openbaar vervoer rondom Valencia

Het vliegveld van Valencia ligt zo’n acht kilometer van de stad vandaan. Op het vliegveld landen low budget vluchten uit Amsterdam, Eindhoven, Brussel, Keulen / Bonn en Düsseldorf. De metro is de snelste, goedkoopste en gemakkelijkste manier om van het vliegveld naar het centrum van Valencia te reizen. Het metrostation vind je onder de aankomsthal. De metro en de Aero-Bus verbinden het belangrijkste station van Valencia, Estacio del Nord, met het vliegveld. De stadsbus verbindt het vliegveld met het centrale busstation.Twee andere goedkope manieren om van het vliegveld naar Valencia te komen zijn de stadsbus en de speciale Airport Shuttle, Aero-Bus. Van de twee is de stadsbus de goedkoopst alhoewel het verschil met de Aero-Bus niet groot is. De Airport Shuttle is echter wel een stuk sneller dan de stadsbus. De laatste rit van de Airport Shuttle stopt is rond 10 uur ’s avonds terwijl de stadsbus tot half twaalf doorrijdt.

Per trein naar Valencia

Valencia is gemakkelijk per trein te bereiken. Vanuit Madrid en Barcelona kun je rechtstreeks met de trein naar Valencia rijden. De belangrijkste treinen stoppen en vertrekken vanaf het station Estacio del Nord. Spoorwegmaatschappij RENFE verbindt met het centrum van Valencia met haar voorsteden. Alle Cercanias-treinen vertrekken en komen aan op het Estacio del Nord, vlakbij het centrum. Naast de nationale treinmaatschappij RENFE rijden er ook regionale treinen van Ferrocarriles de la Generalitat Valenciana (FGV). Deze spoorwegmaatschappij verzorgt ook het openbaar vervoer binnen de stadsgrenzen van Valencia. Kaartjes voor de regionale treinen zijn niet de gebruiken in het openbaar vervoer en omgekeerd. Alle kaartjes voor de treinen koop je aan het loket op het treinstation. Het treinstation Estacio del Nord ligt tegen het centrum van Valencia aan. Van het treinstation kun je dus gemakkelijk naar het centrum lopen. Vanaf het station kun je ook een metro of bus nemen

Vervoer van de luchthaven naar het centrum

 • Met de metro: Lijn 5 Aeropuerto/Torrent Avinguda- Neptú. Ongeveer om de 10-20 minuten. Lijn 3 Aeropuerto/Palmaret- Rafelbunyol. Ongeveer om de 10-20 minuten. Prijs ticket van/naar centrum: € 1,90.
 • Met de bus: Lijn 150 Valencia – Manises – Aeropuerto: Dienstregeling: Luchthaven-Valencia: 6:30, 7:00, daarna om de 20 minuten tot 22:00, 22:30, 23:10 en 23:45. Prijs:€ 1,20. – Met de taxi: Prijs bij benadering voor een taxi van de luchthaven tot het centrum: € 20.
 • Met de auto:neem de autoweg V-11, die de A-3 (autoweg tussen Madrid en Valencia) verbindt met de V-30.

TIP: koop de VLC Tourist Card in het Tourist Info-kantoor van de luchthaven en gebruik het openbaar vervoer gratis en zonder beperkingen (inclusief het traject Valencia – luchthaven). Je krijgt dan ook interessante kortingen in musea, recreatie, winkels, restaurants etc.

6 reistips voor de omgeving van Valencia Airport

Valencia is een stad met een rijke historie en cultuur. Dit maakt de stad heel erg geschikt voor een korte- of langere stedentrip. De regio verveelt niet snel namelijk! We nemen je hieronder mee langs 6 geheimen van Valencia waarvan je er zeker enkele moet bezoeken of proberen als je de stad bezoekt. Lees ook hier verder over 10 tips voor een stedentrip naar Valencia.

 1. Paella Valenciana: Paella ken je waarschijnlijk wel, het staat bekend als een typisch Spaans gerecht. Wist je dat dit gerecht van oorsprong uit de regio van Valencia komt? Spanjaarden eten Paella het liefste tijdens de lunch, bij voorkeur op zondag. Een populaire plaats om paella te eten is het dorp El Palmar, 20 kilometer ten zuiden van Valencia. Veel inwoners van Valencia gaan massaal naar deze plaats op Zondag.
 1. Elementen uit de Moorse tijd: Valencia heeft net zoals andere delen van Spanje (en Portugal) onder de heerschappij van de Moren gestaan: De stad is door hen in 711 veroverd en pas in 1238 hebben de Spanjaarden de stad heroverd. Tijdens het Moorse tijdperk heette de stad ‘Balansiya’ en is Valencia als stad aanzienlijk gegroeid en een belangrijke stad in de omgeving geworden. Tegenwoordig zie je bijna geen Islamitische invloeden meer in de stad zelf: In de wijk ‘El Carmen’ staat nog de poort ‘Portal de la Valldigna’: Deze poort scheidde het christelijke deel van het Moorse.
 1. Museo de Silencio: Een aparte ervaring maar zeker de moeite waard: Museo de Silenco. Het ‘Museum van de silte’ is een begraafplaats waar 4 wandelroutes genomen kunnen worden. Er liggen meerdere belangrijke en populaire personen uit de omgeving begraven.
 1. Casa Judia: Casa Judia, oftewel ‘Joods Huis’, is gebouwd in 1930 en heeft veel blauwe, groene en oranje kleuren. Boven de ingang prijkt een davidsster: hierdoor heeft het huis haar naam gekregen waarschijnlijk!
 1. Ciudad de las Artes y las Ciencias: Letterlijk vertaalt ‘Stad van Kunst en Wetenschap’ is een van de top bezienswaardigheden in Valencia. Op afstand lijken de witte- en donkerblauwe gebouwen in deze kleur geschilderd maar niets is minder waar: Het zijn namelijk ‘trencadis’ mozaiektegeltjes!
 1. Romeinse resten onder kathedraal: Valencia is in 138 voor Christus gesticht door de Romeinen. Toen men in 1985 de basiliek wilde uitbreiden stuitte deze op verschillende resten uit de Romeinse tijd. Je kunt deze overblijfselen bekijken in het Almoina museum.

Plaats een reactie